ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

9/12/11

ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΑΡΤΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Την Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις τοπικές κοινωνίες υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, μαζί με το σύνολο των Περιφερειαρχών της χώρας, στα γραφεία της Ένωσης Περιφερειών στην Αθήνα, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση, του Υφυπουργού Πάρη Κουκουλόπουλου και της Γενικής Γραμματέως Ισότητας Μαρίας Στρατηγάκη. 

Η Ευρωπαϊκή Χάρτα αποτελεί την δημόσια επίσημη δέσμευση των Περιφερειών για την προώθηση της Ισότητας των φύλων και την υλοποίηση συγκεκριμένων δεσμεύσεων που απορρέουν από αυτήν. Κάθε Περιφέρεια, για την υλοποίηση των δράσεων, αναλαμβάνει να καταρτίσει ένα Σχέδιο Δράσης στο οποίο θα καθορίζονται οι προτεραιότητες, οι ενέργειες και τα μέσα για την προώθηση της Ισότητας των φύλων.

«Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση που έρχεται να υπηρετήσει το θεμελιώδες δικαίωμα της ισότητας των φύλων το οποίο, άλλωστε, αποτελεί στοιχειώδη αξία για κάθε δημοκρατία», τόνισε σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Η Χάρτα Ισότητας εκπονήθηκε από το Συμβούλιο των Δήμων και των Περιφερειών της Ευρώπης, σε συνεργασία με πολλούς εταίρους, και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης υπογράμμισε στην ομιλία του ότι «πολύτιμο ρόλο στην ανάπτυξη αυτών των πολιτικών θα παίξει ο θεσμός των Περιφερειακών Επιτροπών Ισότητας των Φύλων, που αναβαθμίστηκε στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Κάθε Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων καλείται να λάβει υπόψη της τις κεντρικές πολιτικές ισότητας, να διατυπώσει προτάσεις προς τα αρμόδια όργανα της Περιφέρειας για να αναπτυχθούν τα αναγκαία μέτρα και να προωθηθεί ο στόχος και να συνεργαστεί με τα συμβουλευτικά κέντρα της Γραμματείας, καθώς και με τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών».

«Στις γυναίκες κυρίως πέφτει σήμερα το μεγαλύτερο βάρος για την αντιμετώπιση της κρίσης, είναι οι γυναίκες οι οποίες καλούνται να αναζητήσουν τρόπους διατήρησης της οικογενειακής συνοχής και τελικά της κοινωνικής συνοχής», ανέφερε στην ομιλία της η Γενική Γραμματέας Ισότητας κ. Στρατηγάκη. Και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε η συστράτευσή σας σήμερα να μεταφραστεί σύντομα σε πράξη».
 

Discover Agrinio

Βάλτος

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template