ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

9/12/11

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ JESSICA ΜΕΤΑΞΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Υπογράφτηκε η σύβαση για την ενεργοποίηση του προγράμματος Jessica σε τρεις Περιφέρειες της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Δυτική Ελλάδα
Αστική ανάπτυξη – καλύτερη ποιότητα ζωής
Θ. Μωραΐτης: «Βελτιώνεται η καθημερινότητα των πολιτών, δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας»

«Στο Υπουργείο Ανάπτυξης εδώ και αρκετούς μήνες δίνουμε μια σκληρή μάχη, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες:
1ον  για να χτίσουμε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης στη χώρα,
2ον να δημιουργήσουμε μια νέα φιλοσοφία επενδύσεων και ένα ριζικά νέο επενδυτικό και επιχειρηματικό περιβάλλον,
3ον  για να φέρουμε πιο κοντά τον δημόσιο με τον ιδιωτικό τομέα προωθώντας επενδύσεις που πραγματικά παράγουν προστιθέμενη αξία στις ζωές των ανθρώπων και των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών.» υπογράμμισε σήμερα Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Θάνος Μωραΐτης, στην τελετή υπογραφής της σύμβασης για την ενεργοποίηση του Jessica σε Περιφέρειες της χώρας.
Η σύμβαση υπογράφτηκε  μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, για την δημιουργία  Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης (Jessica), στο οποίο χορηγούνται 85 εκατομ. ευρώ
Από το ποσό αυτό, τα 15 εκατομμύρια θα επενδυθούν στην Δυτική Ελλάδα.
Συνολικά, 258 εκατ. ευρώ  έχουν δεσμευθεί από το ΕΣΠΑ για τις ανάγκες του συγκεκριμένου προγράμματος. Τα χρήματα αυτά μπορούν να επενδυθούν σε έργα αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στις πόλεις.
Το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων του Ταμείου μπορεί να περιλαμβάνει έργα αστικής ανάπτυξης στους ακόλουθους τομείς: αναβάθμιση υποβαθμισμένων αστικών περιοχών, έργα βασικής υποδομής, ανάπτυξη συνεργατικών σχηματισμών (clusters) υψηλής τεχνολογίας και υποδομών που προσφέρουν προστιθέμενη αξία, έργα διαχείρισης υδάτων και αποβλήτων, δίκτυα ενέργειας και έργα βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης.

« Πρόκειται για επενδύσεις που περιλαμβάνουν  έργα αστικής ανάπτυξης που μπορούν να ενισχύσουν την οικονομική δραστηριότητα, να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και βεβαίως να κάνουν αυτό που έχει ανάγκη σήμερα η χώρα: θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.
Eχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από πολλούς Δήμους για να εντάξουν σημαντικά έργα στο πρόγραμμα. Είναι κάτι που μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία του προγράμματος και βεβαίως όλοι καλούμαστε να εντείνουμε τις προσπάθειες μας μετά και την επίσημη ενεργοποίηση του Jessica», σημείωσε ακόμη στην δήλωση του ο κ. Μωραΐτης
 

Discover Agrinio

Βάλτος

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template