ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

14/3/11

ΠΡΩΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Στον διαδικτυακό τόπο του προγράμματος «Διαύγεια» αναρτήθηκαν ήδη οι πρώτες τέσσερις αποφάσεις της αιρετής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενώ στο εξής θα αναρτώνται όλες οι διοικητικές πράξεις της Περιφέρειας ώστε να υπηρετείται αποτελεσματικά ο στόχος του δημόσιου ελέγχου και της διαφάνειας.

Με εντολή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρξε σε βάθος ενημέρωση και προετοιμασία των Υπηρεσιών της Περιφέρειας και δόθηκαν οι αναγκαίες κατευθύνσεις για την υποχρεωτική ανάρτηση των αποφάσεων στο «diaygeia.gr» και στον τόπο που προβλέπεται για τις αιρετές Περιφέρειες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Εδώ και εβδομάδες η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει λάβει την αναγκαία πιστοποίηση για την ανάρτηση των αποφάσεων, όπως προβλέπει ο νόμος 3861/2010 ενώ ακολούθησε κύκλος ενημερωτικών συναντήσεων στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, με την προβολή παρουσίασης του συνολικού υλικού (νομοθεσία, ερμηνευτικές εγκύκλιοι κ.λπ.).

Στις ενημερωτικές συναντήσεις συμμετείχαν οι Προϊστάμενοι Διευθύνσεων και Αποκεντρωμένων Αυτοτελών Υπηρεσιών καθώς και υπάλληλοι που έχουν αρμοδιότητα χειρισμού των ηλεκτρονικών εφαρμογών. Η πρώτη ενημερωτική συνάντηση έγινε την 1η Μαρτίου στον Πύργο, ακολούθησε ενημέρωση των στελεχών της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας στις 3 Μαρτίου στο Μεσολόγγι και ο κύκλος έκλεισε με την ενημέρωση των στελεχών της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, στις 11 Μαρτίου στην Πάτρα.

Σ’ όλους τους συμμετέχοντες παραδόθηκε το νομικό και εκπαιδευτικό υλικό και επιπροσθέτως στους χρήστες της εφαρμογής παραδόθηκαν ειδικά προγράμματα ανάγνωσης και μετατροπής των αρχείων σε μορφή PDF, κατά τις απαιτήσεις του προγράμματος «Διαύγεια».

Πλέον, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει απόλυτη ετοιμότητα ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του «Διαύγεια» και κατά συνέπεια στο εξής όλες οι διοικητικές πράξεις που χαρακτηρίζονται «αναρτητέες» θα καταχωρούνται στον ιστότοπο του προγράμματος.

«Η δέσμευση μας για απόλυτη διαφάνεια στη λειτουργία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι διαρκής και αδιαπραγμάτευτη» δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, προσθέτοντας ότι «τόσο μέσω του προγράμματος ‘Διαύγεια’ όσο και της ιστοσελίδας της Περιφέρειας (www.pde.gov.gr) οι πολίτες αποκτούν την δυνατότητα πρόσβασης στις διοικητικές αποφάσεις και άρα και το δικαίωμα ελέγχου και αξιολόγησης των πράξεων της διοίκησης. Από την πρώτη στιγμή οι οδηγίες που δόθηκαν ήταν σαφείς: όλα στο φως ώστε οι πολίτες να ξέρουν, να έχουν γνώση και να κρίνουν. Η εποχή που η διοίκηση λειτουργούσε ερήμην των πολιτών έχει περάσει ανεπιστρεπτί».    


   
 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template