ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

14/3/11

ΑΠ. ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΕΒ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αλληλέγγυοι στην πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη για επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα δήλωσαν σήμερα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας που με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Κεπενό επισκέφθηκαν τον κ. Απόστολο Κατσιφάρα στο γραφείο του.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κατσιφάρας επεσήμανε ότι η πρόσβαση της Δυτικής Ελλάδας σε μια φιλικότερη προς το περιβάλλον και φθηνότερη μορφή ενέργειας θα δημιουργήσει ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης και ίσους όρους ανταγωνισμού. «Εμείς δεν πρόκειται να δεχθούμε μοιρολατρικά τις εκτιμήσεις που λένε ότι το φυσικό αέριο δεν είναι μια βιώσιμη επένδυση στη Δυτική Ελλάδα. Ούτε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Θα πιέσουμε, θα διεκδικήσουμε, θα αξιώσουμε το φυσικό αέριο να έρθει και στην περιοχή μας για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά», τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, ζητήματα που αφορούν στην τόνωση της ανάπτυξης και της πραγματικής οικονομίας, με έμφαση στην ενεργοποίηση του νέου επενδυτικού νόμου. Όπως τονίστηκε, η υποβολή επενδυτικών σχεδίων για ένταξη στο νόμο γίνεται δυο φορές τον χρόνο, κατά τους μήνες Απρίλιο και Οκτώβριο. Εκ μέρους του ΣΕΒ διατυπώθηκε η ανησυχία ότι η έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων καθώς και του Προεδρικού Διατάγματος για την εφαρμογή των νέων προβλέψεων του επενδυτικού νόμου είναι πιθανόν να μην έχει ολοκληρωθεί έως τον Απρίλιο και κατά συνέπεια θα πρέπει να αναληφθεί πρωτοβουλία ώστε να μην χαθεί η προθεσμία υποβολής επενδυτικών σχεδίων.

Επ’ αυτού ο κ. Κατσιφάρας απάντησε ότι θα προχωρήσει άμεσα σε παρέμβαση στο Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες και να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος, σε μια περίοδο μάλιστα που είναι αναγκαία η δρομολόγηση νέων επενδύσεων για την στήριξη της παραγωγής.

Επίσης, εκ μέρους του ΣΕΒ τέθηκε ζήτημα για την απλούστευση των διαδικασιών ίδρυσης νέων εταιρειών καθώς και για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας που αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας.
Από την πλευρά του ο κ. Κατσιφάρας ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΣΕΒ για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει έως τώρα η Περιφέρεια με στόχο την διαμόρφωση προϋποθέσεων παραγωγικής ανασυγκρότησης της Δυτικής Ελλάδας και αξιοποίηση των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων.

«Για εμάς η στροφή στην παραγωγικότητα και η επανεκκίνηση της ανάπτυξης, με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, είναι οι βασικοί άξονες της πολιτικής μας», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης προσθέτοντας ότι «ο τομέας της βιομηχανίας είναι κρίσιμος για την αναπτυξιακή προσπάθεια που όλοι καταβάλουμε αλλά και για την καταπολέμηση του φαινομένου της ανεργίας που πλήττει καίρια τη Δυτική Ελλάδας».

Τέλος, ο κ. Κατσιφάρας ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΣΕΒ ότι στην Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης θα συμμετάσχει και εκπρόσωπος του Συνδέσμου.

Πέραν του κ. Κεπενού, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ Φαίδων Κουνινιώτης, ο Εκτελεστικές Αντιπρόεδρος Θανάσης Κούστας, ο Αντιπρόεδρος Άγγελος Μανιατόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Πέτρος Μαντάς και ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Σοφοκλής Κολαϊτης.       
 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template