ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

7/12/17

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Στράτου Αγρινίου

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε εφέτος η μνήμη του Αγίου Νικολάου του θαυματουργού, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Στράτου Αγρινίου.
Την παραμονή  Τρίτη 5.12.2017, τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός μετ΄αρτοκλασία και το θείο λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρ. π.Δημήτριος Πατσιαλός, εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Νεαπόλεως Αγρινίου.
Την ημέρα της εορτής Τετάρτη 6.12.2017, τελέστηκε η ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια  Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ Κοσμά. 
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μεταξύ άλλων είπε: “κληθήκαμε σήμερα από την αγάπη του Θεού μας, να τιμήσουμε τον Άγιο Νικόλαο. Οι Άνθρωποι του κόσμου σήμερα δεν τιμούν τους Αγίους, θεωρούν τα λόγια τους, το παράδειγμα τους και τα μηνύματα τους, οπισθοδρομικά και αναχρονιστικά. Νομίζουν πως χωρίς τους Αγίους και τον Χριστό που αναδεικνύει τους Αγίους, θα βρουν ελευθερία, χαρά, δικαιοσύνη και ευτυχία. Τα πράγματα όμως σήμερα τα αντίθετα μας πληροφορούν. Χωρίς Χριστό και Αγιότητα δεν έχουμε ούτε ειρήνη, ούτε ενότητα, ούτε αληθινή κοινωνική προσφορά. Τα δώρα αυτά μόνο ο Χριστός τα δίνει με την Αγιότητα. Ας μιμηθούμε και εμείς την Αγιότητα του Αγίου Νικολάου, για να ευτυχήσουμε αληθινά και να σωθούμε….”
Στις φετινές Ιερές Ακολουθίες έψαλλε ο πρωτοψάλτης εκ Λαρίσης κ.Ευάγγελος Γκίκας.      












Οι φωτογραφίες είναι χορηγία του φωτογράφου κ. Χρήστου Μπέκου 
[ Copyright© 2017 - Χρήστος Μπέκος]
 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template