ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

6/6/17

Βράβευση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Στράτου στον πανελλήνιο διαγωνισμό Γαλλοφωνίας

 Κατά το τρέχον σχολικό έτος, 2016-2017, η Στ’ τάξη του δημοτικού σχολείου Στράτου συμμετείχε υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας γαλλικών Γεωργίας Καποπούλου και βραβεύθηκε για πρώτη φορά στον πανελλήνιο διαγωνισμό Γαλλοφωνίας, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Γαλλικό Ινστιτούτο και τη Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα. Στόχος του συγκεκριμένου διαγωνισμού είναι η επιβράβευση Ελλήνων μαθητών που μιλούν τη γαλλική γλώσσα και αποτελούν μέρος μιας γλωσσικής κοινότητας 300 εκατομμυρίων ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο.

“Histoires – Memoires” («Ιστορίες και αναμνήσεις») ήταν το θέμα του φετινού διαγωνισμού και οι μαθητές κλήθηκαν αρχικά να επιλέξουν έναν ήρωα παραμυθιού, στην προκειμένη περίπτωση τον Τζακ από το ομώνυμο παραμύθι «Ο Τζακ και η μαγική φασολιά», εν συνεχεία δε να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν τα ρούχα του, απαθανατίζοντας φωτογραφικά το αποτέλεσμα. Το φωτογραφικό στιγμιότυπο συνοδευόταν από κείμενο παρουσίασης του ήρωα γραμμένο στα γαλλικά.
Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ως άνω δημοτικού, του μοναδικού σχολείου στο Νομό που διακρίθηκε, από τον Διευθυντή και τον Σχολικό Σύμβουλο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, κυρίους Χρήστο Κολοβό και Θωμά Καρατζίνη. Στη γιορτή που ακολούθησε, προβλήθηκε σχετικό οπτικοακουστικό υλικό και απονεμήθηκαν στους μαθητές τα βραβεία τους παρουσία του Διευθυντή κυρίου Βασίλειου Σχίζα, των δασκάλων του σχολείου, των γονέων των μαθητών και Διευθυντών άλλων σχολείων. 

www.agrinioculture.gr
 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template