ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

18/4/16

Ένα νέο σύγχρονο σχολείο εγκαινιάστηκε στο Αγρίνιο.

 Γ. Παπαναστασίου: Το 7ο Δημοτικό Σχολείο είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς και ανήκει στην Κοινωνία.
      Ένα ολοκληρωμένο, λειτουργικό κτιριακό συγκρότημα που πληροί όλες τις προδιαγραφές και όρους ασφάλειας και υγιεινής, αλλά και τις ανάγκες της σύγχρονης Εκπαίδευσης, εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα, 18  Απριλίου 2016, στο Δήμο Αγρινίου.
      Πρόκειται για το νέο κτίριο του 7ου  Δημοτικού Σχολείου, ένα έργο προϋπολογισμού 2.909.290,11 ευρώ (χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ), με εμβαδόν 2,7 χιλιάδες τ.μ. που αναπτύχθηκε σε οικόπεδο επιφανείας 4 στρεμμάτων, με δυναμικότητα 264 μαθητές, το οποίο, πέραν των σύγχρονων αιθουσών διδασκαλίας και διδακτικού προσωπικού, διαθέτει αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, ξένων γλωσσών, πληροφορικής , εικαστικών, βιβλιοθήκης, αρχείων, καθώς επίσης και ιατρείο, εστιατόριο, καμαρίνια κ.τ.λ. 
      Τα εγκαίνια του νέου σχολείου, που έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στη σχολική στέγη, επιλύοντας ένα μακροχρόνιο πρόβλημα των μαθητών της περιοχής, οι οποίοι παρακολουθούσαν μαθήματα σε μισθωμένο κτίριο, πραγματοποιήθηκαν χοροστατούντος του Σεβασμιότατου  Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, από το Δήμαρχο Αγρινίου κ.Γιώργο Παπαναστασίου και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παπαναστασίου χαρακτήρισε ξεχωριστή  και σημαντική την 18η Απριλίου για την πόλη του Αγρινίου και υπογράμμισε τη γόνιμη συνεργασία που αναπτύχθηκε μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας αφού, όπως σημείωσε στην ομιλία του, «παραδίδεται   ένα σύγχρονο διδακτήριο το οποίο ολοκληρώθηκε με συλλογική δουλειά».
«Τα έργα δεν ανήκουν σε κανέναν. Τα έργα ανήκουν στους πολίτες και αυτοί θα πρέπει να τα χαίρονται», σημείωσε με έμφαση ο Δήμαρχος Αγρινίου.
Ο  κ. Παπαναστασίου αναφέρθηκε στα συνοδά έργα που έχει εκτελέσει η Δημοτική Αρχή, προκειμένου να παραδοθεί το σχολείο σε χρήση, όπως οι οδοί πρόσβασεις, τα έργα διευθέτησης των ομβρίων, η τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων,  η εγκατάσταση υποδομής ηλεκτροφωτισμού, η τοποθέτηση των ιστών φωτισμού, κ.α. Κλείνοντας ο κ. Παπαναστασίου, προανήγγειλε προώθηση και άλλων έργων στο Δήμο.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Κατσιφάρας ανέφερε ότι « η Περιφέρεια χρηματοδότησε, εκτέλεσε και  παραδίδει στην τοπική κοινωνία ένα σχολείο αρχιτεκτονικό «κόσμημα»,  ένα σύγχρονο σχολείο». Σημείωσε ακόμη ότι το νέο σχολικό συγκρότημα είναι αποτέλεσμα συνολικής δουλειάς και ευχαρίστησε όσους συνέδραμαν για την ολοκλήρωσή του και το Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παπαναστασίου, ο οποίος, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσιφάρας  « αγκάλιασε τις προσπάθειες όλων των προηγούμενων  και τις  ανέδειξε ακόμη περισσότερο».
Ο Διευθυντής του 7ου Δημοτικού σχολείου, κ. Κωνσταντίνος Βέμης στο χαιρετισμό του ανέφερε, ότι είναι σημαντικό για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα  που ολοκληρώθηκε  και παραδόθηκε  σε χρήση το νέο κτίριο  και το χαρακτήρισε λειτουργικό, φιλόξενο, δημιουργικό  και ευχάριστο για μαθητές και δασκάλους.

Παρόντες επίσης ήταν και χαιρέτησαν οι κκ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, Περιφερειακός Δ/ντής Π&Δ Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, Χρήστος Κολοβός, Δ/ντής Π.Ε Αιτ/νίας, Α.Μαστογιάννης , Σχολικός Σύμβουλος 3ης Περιφέρειας Αιτ/νίας, Σπύρος Αδάμης, Πρόεδρος του συλλόγου Εκπ/κών Λειτουργών Π.Ε Αγρινίου –Θέρμου και η κα. Έλλη Στυλιανού, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων οι οποίοι  εξήραν τη  βοήθεια όλων όσων ενεπλάκησαν ενεργά στην αποπεράτωση του έργου και ευχήθηκαν καλορίζικο, το νέο σχολικό συγκρότημα  και  να αποφοιτούν άξιοι και ικανοί πολίτες .

Στα εγκαίνια παρέστησαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αιτ/νίας, κα. Χριστίνα Σταρακά, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, κ. Γιάννης Λύτρας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας  και Αθλητισμού, κ. Νίκος Γκρίζης, οι Αντιδήμαρχοι  κκ. Νίκος Καζαντζής, Ανδρέας Καλαμπαλίκης και Μαρία Παπαγεωργίου , ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγρινίου κ. Δημήτρης Τζιώλης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας και του Δήμου Αγρινίου, μαθητές και γονείς.


…………………………..ΒΙΝΤΕΟ………………………………


















 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template