ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

27/4/12

Βασίλης Φωτάκης: «Η γνώση και η εμπεριστατωμένη άποψη ειδικών, για το οικιστικό της Ναυπάκτου…είναι μονόδρομος»!

«Το πιο σημαντικό ζήτημα για την Ναύπακτο είναι το οικιστικό. Ένα θέμα που κατέληξε να είναι τελικά μόνιμο πρόβλημα και να πνίγει την κάθε είδους δραστηριότητα ανάπτυξης στην περιοχή. Ακόμη και ενέργειες απλής μεταβίβασης και πώλησης ακινήτων πλέον θεωρείται ελέω νόμου αδύνατη. Ζούμε σε μια σύγχρονη εποχή με άλλες ανάγκες και διαφορετικές προσεγγίσεις άρα ανάλογες πρέπει να είναι και οι λύσεις», τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΔΗ.ΣΥ. Βασίλης Φωτάκης, σε συνέντευξή του  σε ενημερωτικό μέσο του νομού, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του, στη πόλη της Ναυπάκτου.
Ενώ, όσο αφορά στο αν η Ναύπακτος πρέπει να θεωρείται παραδοσιακός οικισμός, ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Δεν είμαι ειδικός για να κρίνω αν η Ναύπακτος πρέπει συλήβδην να θεωρείται παραδοσιακός οικισμός. Ίσως κάπου εκεί να αντιμετωπίζεται με όλες τις προεκτάσεις του το πρόβλημα. Ο διάλογος με τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες καθώς και με μια σχετική μελέτη θα βοηθούσε προς την κατεύθυνση αυτή. Το πανεπιστήμιο Πατρών θα μπορούσε ενδεχομένως να αναλάβει το βάρος μιας τέτοιας μελέτης και να υποδείξει την πιο εφικτή, μακρόπνοη και βιώσιμη λύση.
Ο χαρακτήρας  των περιοχών της Ναυπάκτου ως ιστορικό κέντρο, φυσικού κάλους ή ως αρχαιολογικός χώρος σαφώς και πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, πρέπει όμως να οριοθετηθεί επακριβώς η φυσιογνωμία και ο γενικότερος χαρακτήρας της πόλης.
Η γνώση και η εμπεριστατωμένη άποψη ειδικών είναι μονόδρομος, είναι χρονίζων πρόβλημα που χρειάζεται άμεση λύση. Δεν είναι θέμα για πολιτική προσέγγιση, αλλά ειδικών, το αποδεικνύει και το τελευταίο Π.Δ. που εκδόθηκε σχετικά. Αρκετά λαϊκίσανε κάποιοι, κάποτε έρχεται η ώρα των ευθυνών και των λύσεων.
Καταλήγοντας: «Όσο με αφορά από τη στιγμή που υπάρχει η βούληση από το Δήμο από τους φορείς και το Υπουργείο επιτέλους να συνεννοηθούν … η λύση είναι εφικτή. Πρόθεσή μου, να συμβάλλω σε αυτή τη λύση αφού δεν έχω οποιεσδήποτε δεσμεύσεις».
 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template