ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

18/3/12

Συνέντευξη τύπου Υφυπουργού-Νομαρχιακή Επιτροπή Αρτας ΠΑΣΟΚ

Συνέντευξη τύπου του υφυπουργού Ανάπτυξης και συνεδρίαση στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ στην Άρτα«Δημοσκόπηση οι αυριανές εκλογές για το ΠΑΣΟΚ»«Με την συμμετοχή μας κρατάμε την παράταξη όρθια, και της δίνουμε δύναμη για την εκλογική μάχη που έρχεται»«Οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του ΠΑΣΟΚ, είναι μια δημοσκόπηση για εμάς, ότι η παράταξη είναι όρθια. Αυτήν την Κυριακή, δίνουμε και ένα μήνυμα ισχυρής στήριξης στον Βαγγέλη Βενιζέλο, ότι είμαστε όλοι κοντά του για να δώσουμε μαζί του την σκληρή μάχη που έχουμε σε ένα μήνα περίπου, αλλά κυρίως τις μεγάλες μάχες που πρέπει να δώσουμε για τις επόμενες γενιές». Αυτό δήλωσε στην χθεσινή συνέντευξη τύπου και συνέλευση της Νομαρχιακής Επιτροπής Άρτας του ΠΑΣΟΚ, ο υφυπουργός Ανάπτυξης , Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Θάνος Μωραΐτης, που κάλεσε μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή διαδικασία.
Παράλληλα δεν έκρυψε την αισιοδοξία του, για την επίδοση του ΠΑΣΟΚ, στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.
Ο κ. Μωραΐτης, πλαισιωμένος από τους βουλευτές Άρτας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Τσιρώνη και Χρήστο Γκόγκα, τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Δημήτρη Τάτση και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής, αναφέρθηκε στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής 18 Μαρτίου, όπου τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ, καλούνται να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο του Κινήματος.
« Πριν από δυόμιση χρόνια αναλάβαμε μια τεράστια ευθύνη, να σταματήσουμε την πορεία της χώρας προς τα βράχια. Προτάξαμε πάνω από το προσωπικό συμφέρον ή το συμφέρον της παράταξης , την σωτηρία της πατρίδας. Επιλέξαμε τον δρόμο της Ιστορίας και όχι τον εύκολο δρόμο. Δώσαμε μάχες σε μια συντηρητική Ευρώπη και το ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Παπανδρέου, πάλεψαν και δημιούργησαν τον Μηχανισμό Στήριξης. Θυμάστε ότι στις 26 Οκτωβρίου, όταν πήραμε τις αποφάσεις που υλοποιήθηκαν πρόσφατα,  ήμασταν οι «προδότες». Τώρα έρχονται και άλλες παρατάξεις, αποδέχονται τις αποφάσεις αυτές  και πανηγυρίζουν.» σημείωσε στην αρχική του τοποθέτηση ο υφυπουργός, για να συμπληρώσει:
« Πρέπει να αναδειχθεί ποιοι πήραν τις δύσκολες αποφάσεις, αποφάσεις που μας στοίχισαν. Η χώρα είναι όρθια, χάρη στις θυσίες του Ελληνικού λαού. Τώρα, ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε τον πολίτη στα μάτια, έχουμε την ευθύνη να  προστατέψουμε αυτές τις θυσίες. Στις  εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, υποψήφιος μας  είναι ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Είναι ο πολιτικός που από τον Ιούνιο του 2011 , πήρε ένα πολύ μεγάλο φορτίο στην πλάτη του. Στα  πολύ δύσκολα στάθηκε όρθιος και  πήρε ρίσκα. Σήμερα λέμε τους πολίτες ότι τους θέλουμε μαζί μας, θέλουμε να μας εμπιστευτούν και μαζί να αποφασίσουμε, τι πρόσημο διακυβέρνησης θέλουμε να έχουμε μετά τις επόμενες εκλογές.», είπε ολοκληρώνοντας την εισήγηση του ο κ. Μωραΐτης, δεχόμενος στη συνέχεια ερωτήματα των εκπροσώπων των ΜΜΕ της Άρτας.
Ειδικότερα, για τις σχέσεις κυβέρνησης – κόμματος, ο κ. Μωραΐτης επισήμανε τις ευθύνες που υπάρχουν σε όλους για την εικόνα του ΠΑΣΟΚ, που όπως είπε δεν διαδραμάτισε τον ρόλο που θα έπρεπε τα δυόμιση προηγούμενα χρόνια. «Ασχοληθήκαμε με το μεγάλο πρόβλημα της χώρας και χάσαμε την επαφή μας με τα στελέχη και μέλη μας, αλλά δυστυχώς αφήσαμε και το κομμάτι της ενημέρωσης. Αλλά το ΠΑΣΟΚ, είναι μια μεγάλη παράταξη που πρωταγωνιστεί και έχει αλλάξει τη χώρα. Ζητάμε αυτήν την ώρα να δημιουργήσουμε ένα νέο συμβόλαιο εμπιστοσύνης με τον λαό, για να κάνουμε τις ρήξεις και τις ανατροπές που χρειάζεται η χώρα. Αυτές θα είναι και οι διαχωριστικές μας γραμμές από τη συντήρηση και τη Νέα Δημοκρατία.»
Για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων και τους προεκλογικούς ρυθμούς,   ο κ. Μωραΐτης σημείωσε πως «Οι γρήγοροι ρυθμοί δεν χρειάζονται στα ψηφοδέλτια, αλλά στις πολιτικές προτάσεις,  στο συμβόλαιο εμπιστοσύνης, που όπως είπα πρέπει να χτίσουμε με τον Ελληνικό λαό, στο όραμα που πρέπει να καταθέσουμε για τη χώρα, στο παραγωγικό μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Το πρόβλημα της χώρας, δεν είναι ζητήματα τακτικής ή εντυπώσεων. Εμείς που ζήσαμε από τόσο κοντά την μεγάλη κρίση, πιστεύω ότι από την Δευτέρα θα διαμορφώσουμε μια πλατιά κοινωνική συμμαχία, που θα πρωταγωνιστήσει σε επίπεδο ιδεών.»
Για την δημιουργία νέων πολίτικων σχηματισμών είπε: «Δεν ξέρω εάν αυτοί οι νέοι σχηματισμοί έρχονται να απαντήσουν στις ανάγκες του λαού και στα αδιέξοδα του, ή απλά έρχονται να καλύψουν κάποια κενά, για τα οποία μιλούν κάποιες «Κασσάνδρες». Τα νέα κόμματα πρέπει και αυτά να καταθέσουν προτάσεις. Η πορεία του καθενός μας είναι γνωστή και σεβαστή, όπως είναι γνωστό και το τι έχει πράξει ο καθένας από εμάς.»
Για τα φαινόμενα διαφθοράς στο Δημόσιο ο κ. Μωραΐτης επισήμανε: «Στέλνουμε το μήνυμα ότι η πλάκα τελείωσε. Εμείς, σε ότι άφορα την Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων, πήραμε αμέσως πρωτόγνωρες και σκληρές αποφάσεις. Αποφάσεις που όχι μόνον θα οδηγήσουν στους διεφθαρμένους , αλλά και θα αναδείξουν και θα προστατέψουν τους ευσυνείδητους και τίμιους κρατικούς λειτουργούς.»
Ξεδιπλώνοντας το τρίπτυχο της πολιτικής που θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ, μετά τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, είπε: «Το πρώτο για εμάς είναι η εμπιστοσύνη που ζητάμε ξανά από την Ελληνική κοινωνία. Το δεύτερο είναι η πρόταση μας που θα κατατεθεί αυτές τις μέρες, μια πρόταση για ένα διαφορετικό μοντέλο για τη χώρα, που θα αφήνει πίσω όσα μας έφτασαν στο 2009. Και τέλος, πλέον ως ΠΑΣΟΚ, να αλλάξουμε για να σταματήσει η εικόνα που υπήρχε τα τελευταία δυόμιση χρόνια.»
Στο ερώτημα για το ποια κυβέρνηση θα έχει η χώρα μετά τις εκλογές, ο υφυπουργός, έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «Κάποιοι προεξοφλούν ότι πρώτο κόμμα θα είναι η ΝΔ. Εγώ δεν το θεωρώ αυτό ως δεδομένο. Παλεύουμε, ώστε το ΠΑΣΟΚ να είναι το πρώτο κόμμα, και έτσι να διαμορφώσουμε εμείς το προοδευτικό πρόσημο των κυβερνήσεων που θα ακολουθήσουν. Από σήμερα δίνουμε αυτή τη μεγάλη μάχη. Το ΠΑΣΟΚ θα είναι η έκπληξη των επόμενων εκλογών , γιατί έχουμε αυτές τις δυνάμεις, έχουμε σφυρηλατήσει μια ενότητα και μια εμπιστοσύνη στη βάση μας, που θα φανεί και την Κυριακή, αλλά και στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.»
Για ζητήματα που απασχολούν την περιοχή της Άρτας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε πως για το πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ του Αμβρακικού, υπάρχουν συγκεκριμένες εντάξεις έργων, ύψους 24 εκατομ. ευρώ, αξιοποιώντας τις ώριμες μελέτες που υπήρχαν. «Έχουμε καλή συνεργασία με τους δήμους και τις δυο Περιφέρειες και τα έργα που εντάχθηκαν, πιστεύω ότι δώσουν το δικό τους αποτύπωμα , στα πρώτα βήματα που κάνει αυτό το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα.»
Για τον κόμβο του Αγίου Δημητρίου, ο κ. Μωραΐτης ανακοίνωσε πως σε δέκα μέρες περίπου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες, ώστε το έργο να ενταχθεί στο ΠΔΕ και στη συνέχεια να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ «Είναι μια θετική εξέλιξη και πιστεύω ότι με τη συνεργασία όλων, το πολύ σε δέκα μέρες θα έχουμε τελειώσει αυτό το θέμα», σημείωσε χαρακτηριστικά.


Από την επίσκεψη του υφυπουργού Ανάπτυξης στην Ναύπακτο:

 

Θ ΜΩΡΑΪΤΗΣ Δήλωση Υφυπουργού για τα φαινόμενα διαφθοράς στη Γενική Δνση Ιδιωτικών Επενδύσεων


 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template