ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

19/1/12

ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ Β. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής παρευρέθηκε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Αντωνόπουλος προκειμένου να συμμετάσχει σε συζήτηση σχετικά με την αξιοποίηση της λίμνης Κρεμαστών και της γύρω περιοχής.  

Ο κ. Αντωνόπουλος, στην εισήγηση του, τόνισε αρχικά ότι η περιοχή γύρω από την λίμνη των Κρεμαστών παρουσιάζει απίστευτη φυσική ομορφιά και ότι αποτελεί πραγματικά ένα μνημείο της Φύσης. Επισήμανε, επίσης, ότι οι δυνατότητες ανάδειξης και αξιοποίησης της συγκεκριμένης περιοχής είναι πολύ μεγάλες καθώς πρόκειται για σημαντικό αναπτυξιακό απόθεμα τόσο για την Αιτωλοακαρνανία όσο και για την Ευρυτανία.

Παράλληλα, ο κ. Αντωνόπουλος αναφέρθηκε και στην σύμβαση που υπέγραψε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στις 17-10-2011 για την ανάθεση της εκπόνησης μελέτης στο πλαίσιο της αναπτυξιακής αξιοποίησης της περιοχής και συγκεκριμένα, από το Φράγμα και την Λίμνη των Κρεμαστών μέχρι τις εκβολές του Αχελώου.

Ειδικότερα, η μελέτη αυτή θα περιέχει προτάσεις για δράσεις αναψυχής και ανάπτυξης ήπιων μορφών τουρισμού, για την διαχείριση και ανάδειξη των λιμνών, για την τουριστική και περιβαλλοντική προβολή της περιοχής, για την δημιουργία Κέντρου Ενημέρωσης Επισκεπτών και Μουσείου νερού, για την αξιοποίηση τυχόν παλαιών υφιστάμενων κτιρίων των οικισμών που βρίσκονται στην περιοχή, όπως επίσης και προτάσεις ζωνών ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα όπως έγγειες βελτιώσεις, αποστραγγίσεις, βιολογικές καλλιέργειες, εμπλουτισμό - διατήρηση και παρακολούθηση ψαριών των λιμνών και ενσωμάτωση βάσης δεδομένων και παρακολούθησης ιχθυοπανίδας καθώς και προτάσεις τουριστικής, περιβαλλοντικής, τεχνολογικής και πολιτισμικής προβολής της περιοχής.

Ο κ. Αντωνόπουλος επισήμανε ακόμα ότι η λίμνη των Κρεμαστών αποτελεί και για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και κυρίως την Αιτωλοακαρνανία, αναπόσπαστο και οργανικό κομμάτι μιας συνολικής και ολοκληρωμένης προσπάθειας για την ανάδειξη και αξιοποίηση μιας διαδρομής η οποία ξεκινάει από τα Κρεμαστά, συνεχίζει στην λίμνη του Καστρακίου, περνάει από την λίμνη Στράτου και φτάνει  μέχρι και τις εκβολές του Αχελώου, δυτικά της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου.
  

 

Discover Agrinio

Βάλτος

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template