ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

23/12/11

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ- ΕΞΙ ΕΡΓΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Έξι νέα έργα συντήρησης της οδοποιίας, της σηματοδότησης και του ηλεκτροφωτισμού  στο εθνικό οδικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε στην τελευταία συνεδρίαση της η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας που συνεκλήθη υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.

Παράλληλα, η Εκτελεστική Επιτροπή ενέκρινε και σειρά μικρότερων έργων συντήρησης και αποκατάστασης επαρχιακών οδών στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.

Αναλυτικά, για το εθνικό οδικό δίκτυο η Εκτελεστική Επιτροπή ενέκρινε:
-    Ποσό 400.000 ευρώ για την συντήρηση των εθνικών δρόμων στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας.
-    Ποσό 550.000 ευρώ για την συντήρηση των εθνικών δρόμων στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.
-    Ποσό 350.000 ευρώ για την συντήρηση των εθνικών δρόμων στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.

Επίσης, για την συντήρηση της σηματοδότησης στο εθνικό οδικό δίκτυο εγκρίθηκε ποσό 400.000 ευρώ. Για την συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού ποσό 200.000 ευρώ και για την αντικατάσταση καλωδίων στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού ποσό 100.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι στη διαδικασία έγκρισης της δημοπράτησης βρίσκεται και το έργο συντήρησης και βελτίωσης του οδικού δικτύου από το Αίγιο έως τα Καλάβρυτα – μέσω Φτέρης- από πόρους του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας.

«Τα προβλήματα που υπάρχουν στις εθνικές οδούς της Δυτικής Ελλάδας είναι πολλά και πιεστικά, κυρίως στην οδοστρωσία και στην σήμανση. Η προσπάθεια που καταβάλει η Περιφέρεια είναι διαρκής και συστηματική ώστε με βελτιωτικές παρεμβάσεις να ενισχύουμε όσο μπορούμε τον βαθμό ασφάλειας των δρόμων μας. Το ίδιο διαρκής και συστηματική είναι και η προσπάθεια μας για άντληση όσο το δυνατόν περισσότερων πόρων», υπογράμμισε κατά την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας έχει ήδη καταγράψει τα σημεία που παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα και στα οποία θα δοθεί προτεραιότητα κατά την εκτέλεση των εργασιών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή ενέκρινε, επίσης, σειρά έργων συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία. Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν αποκαταστάσεις ασφαλτικών, διαγραμμίσεις και ειδική μέριμνα σε σημεία ορεινών δρόμων που παρουσιάζουν φαινόμενα κατολισθήσεων.

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, πέραν του Περιφερειάρχη, συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαιός, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Αιτωλοακαρνανίας, Βασίλης Αντωνόπουλος, Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, οι Αντιπεριφερειάρχες Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος, Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Γεωργιόπουλος, Υποδομών και Περιβάλλοντος Νίκος Υφαντής και η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Διονυσία Μαράτου.  
 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template