ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

16/6/11

ΟΜΙΛΙΑ Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ομιλία του Βουλευτή Αιτ/νίας ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή
στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής



Ο Βουλευτής Αιτ/νίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ανέφερε πως όταν η Ελλάδα εισήλθε στην Ε.Ε., η ελληνική φαρμακοβιομηχανία κάλυπτε το 80% της εσωτερικής κατανάλωσης φαρμάκου, ενώ σήμερα καλύπτει μόλις το 13%, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι οι Ευρωπαϊκές ενισχύσεις, τελικώς δίδονται στις ήδη ισχυρές Ευρωπαϊκές Οικονομίες. Επεσήμανε δε, ότι οι πολιτικές που ακολουθούνται, στο χώρο του φαρμάκου «πιέζουν» συνεχώς την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, ενώ πρότεινε την υιοθέτηση στρατηγικής στήριξης της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ώστε την επόμενη πενταετία να καταφέρει  να φθάσει το 40% της εσωτερικής κατανάλωσης φαρμάκου, με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε μια περίοδο που η κρίση διογκώνει το φαινόμενο της ανεργίας.
Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι παρακολουθώντας κανείς τις φαρμακευτικές δαπάνες στην χώρα μας από το 2004 έως και το 2009 διαπιστώνει το  «πάρτυ» που πραγματοποιήθηκε στον χώρο αυτό, γεγονός για το οποίο ευθύνη φέρει και  η Επιτροπή Τιμολόγησης του αρμόδιου Υπουργείου η οποία την περίοδο αυτή δεν προχώρησε  σε τιμολόγηση φαρμάκων, ιδιαίτερα των «γενοσήμων» με συνέπεια «κάποιοι» να κερδίζουν εις βάρος του Δημοσίου συμφέροντος.
 Εν συνεχεία ο κ. Κουρουμπλής ερώτησε εάν έχει γίνει έλεγχος από τις ηγεσίες των αρμόδιων Υπουργείων για να αποδειχθεί εάν οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις λειτούργησαν εις βάρος του δημόσιου, σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο Νόμος 3408/2005, ότι σε περίπτωση δηλαδή που διαπιστωθεί ότι οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις  αποκρύπτουν  ή παρέχουν ανακριβή ή αναληθή στοιχεία, τιμωρούνται με 10πλάσιο πρόστιμο. Αναφέρθηκε δε, και στην τιμολογιακή

πολιτική των φαρμάκων. Ειδικότερα τόνισε ότι παρόλο που τα δημόσια νοσοκομεία αγοράζουν τα φάρμακα με χονδρική τιμή, μείον 13%, οι  ιδιωτικές κλινικές, τα αγοράζουν με χονδρική τιμή, μείον 18% και τα ασφαλιστικά ταμεία καλούνται  να πληρώσουν  40% πάνω από τη χονδρική τιμή.
Κλείνοντας την παρέμβασή του ο κ. Κουρουμπλής απευθυνόμενος στον παριστάμενο κ. Υπουργό, ερώτησε για πιο λόγο  καθυστέρησε η λίστα φαρμάκου, ποια οικονομική διαφορά θα προκύψει από τις προωθούμενες αλλαγές της υπό συζήτηση τροπολογίας, καθώς επίσης πόσα χρόνια το ΣΔΟΕ έχει να ελέγξει τις φαρμακευτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Είναι ζητούμενα, ανέφερε, που κάθε Βουλευτής, που υπηρετεί τη συνείδηση, τον τόπο και την πατρίδα του,  ανεξάρτητα από την πολιτική και ιδεολογική του τοποθέτηση, επιθυμεί να γνωρίζει.
 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template