ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

4/3/11

ΑΠ. ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου είχαν σήμερα νωρίς το πρωί στην Αθήνα οι Περιφερειάρχες όλης της χώρας με σκοπό να συζητηθούν ζητήματα οικονομικής φύσεως που απασχολούν τις αιρετές Περιφέρειας και ν’ αναζητηθούν άμεσα λύσεις.

Στη συνάντηση μετείχε και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ο οποίος, μεταξύ άλλων, εξέθεσε στον κ. Παπακωνσταντίνου το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Περιφέρειες – ανάμεσα τους και η Δυτική Ελλάδα- με τις οφειλές από την μεταφορά μαθητών. Ο κ. Υπουργός απάντησε ότι είναι γνώστης του προβλήματος και πρόσθεσε ότι προωθείται τροπολογία στη Βουλή ώστε να ρυθμιστούν οι εκκρεμότητες που υφίστανται από τις φετινές συμβάσεις με τους μεταφορείς.

Επιπλέον, στο αμέσως επόμενο διάστημα ο Υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης θα απευθύνει πρόσκληση στους μεταφορείς ώστε να τους αναλύσει το πλάνο διευθέτησης των χρεών των προηγούμενων χρόνων.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα που απασχολεί τις αιρετές περιφερειακές αρχές από τις πρώτες μέρες εγκατάστασης τους.

Παράλληλα, κατά τη σημερινή συνάντηση ο Υπουργός Οικονομικών παρουσίασε στους Περιφερειάρχες το πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής της χώρας έως το έτος 2015 το οποίο θα αποτελέσει οδηγό για τους πόρους τόσο της κεντρικής διοίκησης όσο και των αιρετών Περιφερειών και της Αυτοδιοίκησης εν γένει.

Από την πλευρά τους οι Περιφερειάρχες περιέγραψαν την οικονομική θέση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι Περιφέρειες κυρίως εξαιτίας των συσσωρευμένων χρεών τα οποία προέρχονται, εν πολλοίς, από το γεγονός ότι η κεντρική διοίκηση δεν καταβάλει πόρους που οφείλονται. Παραδειγματικά αναφέρθηκαν περιπτώσεις όπως του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (για την εξόφληση σχολικών κτιρίων που έχουν κατασκευασθεί) και οικονομικών εκκρεμοτήτων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για εν εξελίξει έργα.
Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ύψος των ανελαστικών – λειτουργικών δαπανών των Περιφερειών επί των οποίων ζητείται συγκεκριμένο πλάνο ώστε οι Περιφέρειες να είναι σε θέση, ως τα τέλη Μαρτίου, να καταρτίσουν και να ψηφίσουν υγιείς προϋπολογισμούς.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι γνωρίζει την οικονομική θέση στην οποία βρίσκονται οι αιρετές Περιφέρειες και κατανοεί απολύτως τα προβλήματα. Ωστόσο, ζήτησε από τους Περιφερειάρχες ορθολογική αξιοποίηση των πόρων ώστε να μην διογκωθούν τα χρέη και πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα καταρτίσει σχέδιο αντιμετώπισης των παλαιότερων χρεών.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο προχωρά στη σύσταση μιας Μόνιμης Επιτροπής για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος που απασχολεί τις αιρετές Περιφέρειες. Στην Επιτροπή, εκ μέρους του Υπουργείου θα συμμετέχει ο Γενικός Γραμματέας Ηλίας Πλασκοβίτης. 

Τέλος, για το θέμα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας οι Περιφερειάρχες υπογράμμισαν ότι είναι αναγκαίο, στον εν γένει σχεδιασμό, να έχουν αποφασιστικό λόγο οι κατά τόπους περιφερειακές αρχές ώστε κάθε απόφαση να συνδέεται με τις αναπτυξιακές ανάγκες και να λαμβάνει υπόψη την παραγωγική φυσιογνωμία κάθε περιοχής.





   
 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template