ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

4/3/11

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ:ΑΡΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Αργία της Καθαράς Δευτέρας στα εμπορικά καταστήματα και στα καταστήματα τροφίμων
Ως προς την λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και των καταστημάτων τροφίμων κατά την αργία της Καθαράς Δευτέρας ισχύει το άρθρο 2 της από 13-2-2007 ΣΣΕ Εμπορίου (Π.Κ. 9/16-2-2007).
Η σχετική ρύθμιση έχει ως εξής:
«Θεσμοθετείται δια της παρούσης ΣΣΕ η Καθαρά Δευτέρα ως υποχρεωτική αργία για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις Σούπερ Μάρκετ, με εξαίρεση τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ που βρίσκονται σε Δήμους με πληθυσμό κάτω των επτά χιλιάδων (7.000) κατοίκων, όπου η αργία καθιερώνεται ως προαιρετική. Στην περίπτωση της ανωτέρω προαιρετικής αργίας, εφόσον απασχοληθούν οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν με προσαύξηση 75%».
Η εφαρμογή της παραπάνω διάταξης είναι υποχρεωτική για όλες τις επιχειρήσεις Σούπερ Μάρκετ, όπως προκύπτει και από το έγγραφο του Υπουργείου Απασχόλησης (αριθ. πρωτ. 15499/1077/03-03-2008), σύμφωνα με το οποίο η διάταξη αυτή αποτελεί απλώς ορθή διατύπωση της ήδη κηρυχθείσας ως ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΣΣΕ 7-9-2006 ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΦΕΚ 1785/Β/17-12-06).
Σε κάθε περίπτωση είναι σαφές πλέον ότι η παραπάνω διατύπωση καθορίζει το που θα ανοίξουν τα καταστήματα, αλλά και με ποιον τρόπο θα αμειφθούν οι εργαζόμενοι.   
Το Γραφείο τύπου
του Ε.Κ. Μεσολογγίου
 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template