ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

8/3/11

ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΥΡΙΟ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας που έχει ως μοναδικό θέμα την «Αγροτική Ανάπτυξη και το καλάθι των αγροτικών προϊόντων στη Δυτική Ελλάδα» θα συμμετάσχει αύριο Τετάρτη ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Αστέρας» στην Πάτρα και πέραν του κ. Σκανδαλίδη εισήγηση θα γίνει και από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα. 

Το «καλάθι των αγροτικών προϊόντων», όπως είναι γνωστό, είναι μια κεντρική πολιτική του Υπουργείου Αγροτικών Τροφίμων που προωθείται για κάθε μία Περιφέρεια χωριστά. Η βασική του φιλοσοφία αφορά στον εντοπισμό μιας ομάδας προϊόντων που είναι τα χαρακτηριστικά που παράγει η κάθε Περιφέρεια και τα οποία θα υποστηριχθούν από μια σειρά συγκεκριμένων δράσεων προκειμένου να «βγουν» με επιτυχία στο ράφι αλλά και στις διεθνείς αγορές.

Τα προϊόντα του καλαθιού θα κινηθούν στο τρίπτυχο «ταυτότητα-ποιότητα-αειφορία»  και αναφέρονται σε ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα που διαθέτουν  ταυτότητα και φήμη, όπως λόγου χάριν είναι για τη Δυτική Ελλάδα η σταφίδα, η φράουλα, τα σπαράγγια και άλλα. Τα προϊόντα αυτά βασίζονται σε συγκεκριμένους τρόπους παραγωγής που αποδίδονται στη γεωγραφική τους προέλευση και που μπορεί να προέρχονται από τους τομείς αγροτικής και γεωργικής παραγωγής, της κτηνοτροφίας, της αλιείας και της ιχθυοκαλλιέργειας. 

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ήδη προετοιμάσει και αναρτήσει στην ιστοσελίδα της (www.pde.gov.gr) σχετικό κείμενο προς διαβούλευση ζητώντας απόψεις, ιδέες και προτάσεις για το καλάθι προϊόντων στη Δυτική Ελλάδα ενώ ταυτόχρονα έχει πραγματοποιηθεί σειρά επαφών μεταξύ της Περιφερειακής Αρχής και εκπροσώπων αγροτών από όλη την Περιφέρεια προκειμένου να συγκροτηθεί μια πλήρης και συνεκτική πρόταση για το καλάθι.
 

Discover Agrinio

Βάλτος

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template