ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

13/3/11

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ Κ ΤΖΑΒΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ Κ. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηλείας, κ. Κώστας Τζαβάρας και ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος, βουλευτής Ν. Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Στην επίσημη έναρξη της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών που πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κατέστη δυνατό να ακούσουμε, τόσο από τον Πρόεδρο της Ένωσης, όσο και από τους λοιπούς ομιλητές τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι Έλληνες Δικαστές, στην άσκηση του δικαιοδοτικού τους έργου.
Προβλήματα, που δυστυχώς δεν έτυχαν της ανάλογης προσοχής από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αφού ουδείς αντιπρόσωπος της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας παρέστη στη Συνέλευση, γεγονός που επιβεβαιώνει την κυβερνητική αδιαφορία όσον αφορά το θεσμό της Δικαιοσύνης και τα προβλήματα των συλλειτουργών της. Ιδίως μάλιστα των δικαστών, οι οποίοι -σύμφωνα με τις πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες και εξαγγελίες- αντιμετωπίζονται, τόσο μισθολογικά, όσο και ως προς την ασφαλιστική τους κάλυψη, με τρόπο που έρχεται σε σύγκρουση με τη ρητή αντίθετη πρόβλεψη του άρθρου 88 παρ. 1 και 2 του Συντάγματος. Με συνέπεια το μόνο που να επιτυγχάνει η Κυβέρνηση, είναι να απαξιώσει ακόμη περισσότερο το ρόλο των δικαστών και της ύψιστης αποστολής τους.
Υπογραμμίζουμε προς τον αρμόδιο υπουργό ότι η προσπάθεια για την κατοχύρωση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και την προάσπιση των θεσμικών δικαιωμάτων, τα οποία ο συνταγματικός νομοθέτης έχει διασφαλίσει για το Δικαστικό λειτουργό δεν είναι επαρκής. Αν πραγματικά είναι στις προθέσεις του η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του δικαιϊκού μας συστήματος, τότε υποχρεούται να αφήσει την επικοινωνιακή διαχείριση, να σεβαστεί έμπρακτα τον ύψιστο ρόλο του θεσμού και να προχωρήσει σε γενναίες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα επιλύουν τα μεγάλα και χρόνια προβλήματα της Δικαιοσύνης που έχουν να κάνουν, τόσο με τις υποδομές, όσο και με τη θεσμική της θωράκιση και ευελιξία».
 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template