ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

3/3/11

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Α.Σ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Συνάντηση εργασίας με τους εκπροσώπους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου είχαν στα γραφεία της Περιφέρειας ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Πολιτικής Γιώργος Αγγελόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι της ΕΑΣ Αγρινίου έθεσαν δύο κυρίως ζητήματα. Το πρώτο ζήτημα αφορά στις καθυστερήσεις στην καταβολή των ενισχύσεων προς τους παραγωγούς που έχουν στραφεί στην βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία. Οι δυσλειτουργίες αυτές, ως ένα βαθμό, σχετίζονται με προβλήματα των Yπηρεσιών και ήδη ο Περιφερειάρχης ζήτησε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την κατά το δυνατόν άμεση εξόφληση των δικαιούχων.

Ταυτόχρονα οι εκπρόσωποι της ΕΑΣ ζήτησαν να γίνει εκ νέου προκήρυξη για τα συγκεκριμένα προγράμματα, ώστε όσοι μεν έχουν ενταχθεί σε αυτά τα προγράμματα να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους ενώ, παράλληλα, θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα να ενταχθούν και όσοι άλλοι παραγωγοί ενδιαφέρονται.

Το αίτημα αυτό που στρέφεται προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υιοθετήθηκε ήδη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Το δεύτερο βασικό ζήτημα που τέθηκε στη συνάντηση αφορά τις 750 περίπου αιτήσεις που έχουν κατατεθεί στη ΔΕΗ Αγρινίου από επαγγελματίες αγρότες για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών ισχύος μέχρι 100 KW, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία. Σημειώνεται ότι από τις περίπου 750 αιτήσεις, οι 550 αφορούν πρώην καπνοπαραγωγούς που αναζητούν συμπληρωματικά εναλλακτικά εισοδήματα. Ωστόσο από το σύνολο των ενδιαφερομένων, υπάρχουν 230 παραγωγοί που οι αιτήσεις τους δεν μπορούν να ικανοποιηθούν επειδή το δίκτυο της ΔΕΗ είναι κορεσμένο.

Οι εκπρόσωποι της ΕΑΣ Αγρινίου ζητούν από τη ΔΕΗ να αναβαθμίσει το δίκτυό της και ήδη ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας ξεκίνησε σειρά επαφών με τους αρμόδιους της ΔΕΗ και με στόχο την ικανοποίηση του σχετικού αιτήματος.    
 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template