ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

10/12/10

ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ: Θαυμαστό σημείο-μήνυμα ελπίδας;

 Λάβαμε το παρακάτω e-mail και το δημοσιεύουμε;
Σας στέλνω φωτογραφίες από ένα θαυμαστό σημείο, το οποίο αξιώθηκα να δω και ν' αποθανατίσω στο φωτογραφικό μου φακό.
    Ήταν την 11η Σεπτεμβρίου 2010 που, πηγαίνοντας προς την Παναγία την Προυσιώτισσα, σταματήσαμε για φαγητό στο Κεφαλόβρυσο Καρπενησίου (είναι το μέρος όπου έγινε η ιστορική μάχη με τους Τούρκους, στην οποία φονεύθηκε ο Μάρκος Μπότσαρης). Τηλεφώνησα στον δεσπότη για να ρωτήσω αν θα είναι στο γραφείο του για να περάσουμε να πάρουμε την ευχή του και, όταν άκουσε πού βρισκόμαστε, μου είπε να προσέξουμε να δούμε, κοντά στο μνημείο του Μπότσαρη και πίσω από ένα καινούριο εκκλησάκι, ένα σταυρό που είχε σχηματιστεί στα πλαϊνά της γέφυρας του Καρπενησιώτη ποταμού (ο ίδιος είχε επισκεφθεί την περιοχή την προηγούμενη μέρα). Όντως, περνώντας από κει, και ενώ έβρεχε καταρρακτωδώς, σταμάτησα και φωτογράφισα αυτό που βλέπετε. Είναι φανερό ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η διάβρωση έδρασε με ιδιαίτερο τρόπο σχηματίζοντας έναν -αρκετά καλαίσθητο- σταυρό ευλογίας (προσωπική εκτίμηση, καθώς το κάτω μέρος θα μπορούσε να θεωρηθεί σαν λαβή).
Και μη νομίσετε ότι δεν το "βασανίσαμε" λίγο το πράμα, προσπαθώντας να δώσουμε μια φυσική εξήγηση (ναι, είμαστε και λίγο "Θωμάδες"). Για το κάθετο τμήμα δεν ετίθετο θέμα, καθώς, όπως φαίνεται λίγο και στη μακρινή φωτογραφία, και σε άλλα σημεία τα άλατα του νερού -λόγω βαρύτητας- είχαν δημιουργήσει παρόμοια σχήματα. Το οριζόντιο τμήμα θα μπορούσε να εξηγηθεί αν υπήρχε κάτι που να ανέκαμπτε ένα μέρος της ροής του νερού προς τα κάτω, αναγκάζοντάς το να "απλωθεί" και να εναποθέσει τα άλατά του και σε οριζόντια κατεύθυνση. Αυτό το κάτι υπήρχε: ήταν μια μικρή "πατούρα" τσιμέντου σαν αυτές που δημιουργούνται από τα κενά ανάμεσα στις σανίδες του καλουπώματος, μόνο που ο προσανατολισμός της παρουσίαζε μια αρκετά σημαντική απόκλιση από το οριζόντιο επίπεδο, ώστε, αντί να εξηγεί το φαινόμενο, μάλλον επιβεβαίωνε την παραδοξότητα του.
    Ο δεσπότης κρατά στάση αναμονής για το θαυμαστό αυτό σημείο και πιστεύει ότι "ο καιρός θα δείξει".
Προσωπικά, συνδυάζοντας αυτό που έγραψα παραπάνω (ότι είναι σταυρός ευλογίας) με το σημείο όπου σχηματίστηκε (στον τόπο όπου διεξήχθη η νικηφόρα -με σημαντικά όμως θύματα- μάχη του Κεφαλόβρυσου), θέλω να πιστεύω ότι αποτελεί ένα μήνυμα ελπίδας από το Θεό στη σημαντική μάχη που δίνουμε σαν χώρα, αλλά κι ο καθένας μας προσωπικά, για να κρατήσουμε όρθιες αξίες (εν μέσω οικονομικής κρίσης, πιέσεων, μνημονίων, κλπ.), και η οποία θα έχει αναπόφευκτα σημαντικές απώλειες, αλλά θα είναι νικηφόρα.
    Μακάρι να είναι έτσι!
 

Discover Agrinio

Βάλτος

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template