ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

10/12/10

ΕΡΩΤΗΣΗ Κου ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

Ερώτηση με θέμα την εξασφάλιση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων του τμήματος Κλιναμαξών-Κλινοθεσιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατέθεσε ο βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής προς τον Υπουργό Υποδομών. Μεταφορών κ Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα. Ακολούθως παρατίθεται ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

Κύριε Υπουργέ,
Οι υπάλληλοι του τμήματος Κλιναμαξών-Κλινοθεσίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εργάζονται εδώ και δεκαετίες εκτελώντας νυχτερινά δρομολόγια εσωτερικού (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) και εξωτερικού, συνδέοντας την Αθήνα με τη Σόφια και τη Θεσσαλονίκη με την Κωνσταντινούπολη. Η εργασιακή τους σχέση έχει περάσει μεγάλη διακύμανση, διότι για πολλές δεκαετίες ο Ο.Σ.Ε. αν και συνεργαζόμενος  διαδοχικά με εναλλασσόμενες πλειοδοτούσες αναδόχους εταιρείες, διατήρησε πάντα το υφιστάμενο προσωπικό.
Ως εκ τούτου το εν λόγω προσωπικό εργάζεται σήμερα με μισθολόγιο του Ο.Σ.Ε., με έλεγχο των προσλήψεων και απολύσεών του αλλά και εργασιακή προστασία από τον Ο.Σ.Ε., ο οποίος υπερασπίζεται τα δικαιώματά τους έναντι κάθε αναδόχου εταιρείας.
Με βάση τα νέα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας και την αυστηρή πολιτική της σημερινής Κυβέρνησης για τον εξορθολογισμό και την καλή διαχείριση των Δημόσιων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας, οι υπάλληλοι κλιναμαξών-κλινοθεσιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τίθενται ενώπιον σοβαρού επαγγελματικού προβλήματος εργασιακής εξασφάλισης. Συγκεκριμένα αγνοούν τις προθέσεις της σημερινής διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ έντονες φήμες διαρρέουν περί καταργήσεως του συγκεκριμένου τμήματος, απολύσεως των εργαζομένων και μάλιστα δίχως την καταβολή των αναλογούντων αποζημιώσεων. 


Κατόπιν των ως άνω ερωτάται ο κ. Υπουργός,


1) Θα εξασφαλιστούν τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα των εν λόγω εργαζομένων σε περίπτωση που το Υπουργείο αποδεχθεί εισήγηση της σημερινής διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για κατάργηση του συγκεκριμένου τμήματος;
2) Σε περίπτωση γενικής αναδιάρθρωσης του Ο.Σ.Ε., θα επιτραπεί στους συγκεκριμένους εργαζομένους η μετάταξή τους σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες;
 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template