ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

9/10/10

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σε περιοδεία του στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας έκανε την εξής δήλωση σχετικά με την επιστολή του υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Σπ. Κουβέλη προς τον υπουργό Ενέργειας του Κατάρ για την επιτάχυνση της επένδυσής τους στην περιοχή:

Η κυβέρνηση εκλιπαρεί γονατιστή τους εμίρηδες του Κατάρ να κάνουν μια ώρα νωρίτερα την «βρώμικη» ενεργειακή επένδυσή τους στον Αστακό. Η «πράσινη» αυτή επένδυση θα είναι καταστροφική, αφενός για το περιβάλλον γιατί θα χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη μίγμα βουτανίου και προπανίου που θα μετατρέψει τη γύρω περιοχή σε νεκρή φύση και αφετέρου για την απασχόληση αφού θα δημιουργήσει πολύ λιγότερες θέσεις εργασίας από αυτές που θα καταστρέψει στην γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία, τις ιχθυοκαλλιέργειες και τον τουρισμό.
Η κυβέρνηση προσφέρει στα κερδοσκοπικά κεφάλαια του Κατάρ, ως επενδυτικό παράδεισο, την παραβίαση του συντάγματος και των νόμων καθώς και τους ισοπεδωμένους από το μνημόνιο μισθούς και τις κατεστραμμένες εργασιακές σχέσεις. Ο επενδυτικός όμως παράδεισος του Αστακού αποτελεί κόλαση για το λαό της περιοχής και για τη χώρα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι αυτή η καταστροφική για την περιοχή και τη χώρα επένδυση πρέπει να αποτραπεί και επιμένει οι εγκαταστάσεις στο Πλατυγιάλι Αστακού να λειτουργήσουν ως εμπορικό διαμετακομιστικό λιμάνι ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας χωρίς να καταστρέφεται το περιβάλλον.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 08/10/2010
 

Discover Agrinio

Βάλτος

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template