ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

3/9/10

ΕΡΩΤΗΣΗ Κου ΜΑΚΡΥΠΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΚ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Ανδρέας Μακρυπίδης, με ερώτηση του προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κα. Κατερίνα Μπατζελή, ζητά να καταβληθεί άμεσα η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) του πετρελαίου που χρησιμοποιείται από τους αγρότες, για το έτος 2010, και να αυξηθεί το ποσό δεδομένου των αυξήσεων στα καύσιμα.

Συγκεκριμένα με την ερώτηση του ο Βουλευτής αναφέρει τα εξής: «Οι αγρότες βιώνουν πολλαπλάσια τα προβλήματα και τις παρενέργειες της οικονομικής κρίσης. Το αυξημένο κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων όπως καύσιμα, λιπάσματα, φυτοφάρμακα και οι μειωμένες τιμές των παραγόμενων προϊόντων έχουν συντελέσει στην συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος, με αποτέλεσμα ο αγροτικός κόσμος, ιδιαίτερα στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, να βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσμενή οικονομική κατάσταση. Σε αυτή την συγκυρία είναι εξαιρετικά σημαντικό να επιταχυνθεί η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) του πετρελαίου για το έτος 2010 και να αυξηθεί το ποσό δεδομένου της αύξησης τιμών που υπήρξε στα καύσιμα.


Με βάση το ισχύον σύστημα διακίνησης πετρελαίου για αγροτική χρήση, οι αγρότες χρησιμοποιούν πετρέλαιο κίνησης αντί για το «κόκκινο» πετρέλαιο (αγροτικό πετρέλαιο), ενώ το ποσό της διαφοράς του φόρου ανάμεσα στον υψηλό συντελεστή του πετρελαίου κίνησης και τον ελάχιστο συντελεστή, πιστώνεται εφάπαξ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών. Επειδή δεν έχει ακόμα υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το έτος 2010 με την οποία καθορίζονται οι ποσότητες, οι όροι, οι προϋποθέσεις και οι δικαιούχοι για τη διαδικασία επιστροφής για το 2010, του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) του πετρελαίου που χρησιμοποιείται από τους αγρότες.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κα.Υπουργός:
1.Πότε θα υπογραφεί η απόφαση για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) του πετρελαίου που χρησιμοποιείται από τους αγρότες για το έτος 2010;
2.Εάν θα αυξηθεί το ποσό της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) του πετρελαίου για το έτος 2010 λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες τιμές των καυσίμων;»

 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template