ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

3/9/10

ΕΡΩΤΗΣΗ Κου ΜΑΚΡΥΠΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΚΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης, με ερώτηση του προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ανδρέα Λοβέρδο, αναδεικνύει το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ΙΚΑ Αγρινίου λόγω της έλλειψης μικροβιολόγου και ζητά να καλυφθεί άμεσα το κενό ώστε να ανοίξει το μικροβιολογικό τμήμα και να εξυπηρετηθούν οι αυξημένες ανάγκες των ασφαλισμένων της περιοχής.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής αναφέρει στην ερώτηση του τα εξής: «Σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζει το ΙΚΑ Αγρινίου, αφού το μικροβιολογικό τμήμα του παραμένει κλειστό από τον Ιούνιο λόγω έλλειψης προσωπικού. Συγκεκριμένα, η σύμβαση της μοναδικής μικροβιολόγου έληξε πριν δύο μήνες και δεν ανανεώθηκε, με αποτέλεσμα να κλείσει το τμήμα, με ιδιαίτερα επιβαρυντικές συνέπειες για τους ασθενείς της περιοχής, αφού πλέον αναγκάζονται να καταφεύγουν σε ιδιωτικά εργαστήρια της περιοχής προκειμένου να κάνουν βασικές ιατρικές εξετάσεις.

Χαρακτηριστικά, στο μικροβιολογικό τμήμα γίνονταν καθημερινά 90 με 100 αιμοληψίες, μέγεθος που καταδεικνύει το πρόβλημα.

Κατά συνέπεια, έχει δημιουργηθεί εύλογη ανησυχία και προβληματισμός στην τοπική κοινωνία και τους φορείς του Αγρινίου μετά από τόσους μήνες έλλειψης μικροβιολόγου σε μια περιοχή με αυξημένες ανάγκες εξυπηρέτησης.

Για όλους αυτούς τους λόγους είναι εξαιρετικά επείγον να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα άμεσα αφού όσο αυτό χρονίζει δημιουργεί κινδύνους για την υγεία και υπονομεύει τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του συστήματος.»

 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template