ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

17/9/10

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ ΣΤΟ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ, ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Επίκαιρη Ερώτηση με θέμα τις προτεραιότητες, τις στρατηγικές και τις πολιτικές παρεμβάσεις της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατέθεσε η Βουλευτής Αιτ/νίας Σοφία Γιαννακά. Στην Ερώτησή της η Βουλευτής επισημαίνει τα εξής:
«Η προσπάθεια για μια νέα εποχή ανταγωνιστικότητας, ποιότητας και προστιθέμενης αξίας για τα προϊόντα της χώρας μας, έχει ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2009. Οι προτεραιότητες για την κάλυψη των αναγκών του Έλληνα αγρότη έχουν διαμορφώσει την πολιτική και την φιλοσοφία της νέας αυτής προσπάθειας. Το θεσμικό πλαίσιο που προωθείται, αποσκοπεί στη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής γεωργίας σε επίπεδο εθνικής οικονομίας και θέτει νέους όρους ανάπτυξης και βιωσιμότητας, σε μια πορεία σύγκλισής του με το μέλλον της ευρωπαϊκής γεωργίας. Η ένταξη των αγροτών στη διαχείριση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, η σύσταση του Μητρώου Αγροτών, η αναδιοργάνωση του ΕΛ.Γ.Α., η δημιουργία Μητρώου Εμπόρων, οι πολιτικές προτάσεις για την Ανασυγκρότηση των Συνεταιρισμών, η πολιτική διαχείρισης της αγροτικής γης, και μία σειρά πολιτικών παρεμβάσεων, θα αποτελέσουν τους πυλώνες της αγροτικής οικονομίας τόσο για την ανάπτυξή, όσο και για τον έλεγχό της. Πολλές όμως αγροτικές περιφέρειες αλλά και αγροτικοί νομοί της χώρας, όπως είναι η Αιτωλοακαρνανία, εξακολουθούν να πλήττονται από τεράστια οικονομικά προβλήματα. Προβλήματα τα οποία γιγαντώνονται με την πάροδο του χρόνου και λειτουργούν ανασταλτικά στην ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος και στην παραγωγική ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας στα πλαίσια της γενικότερης διάρθρωσης της αγοράς και ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας.»
Τέλος, η Βουλευτής ερωτά τον Υπουργό, ποιες είναι οι προτεραιότητες και ο νέος προγραμματισμός ανάληψης πρωτοβουλιών, στρατηγικών και πολιτικών αξόνων που θα εφαρμόσει η νέα ηγεσία του Υπουργείου, για να θεμελιώσει και να διασφαλίσει ένα πράσινο και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης της Ελληνικής Γεωργίας.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κλασσική Μετά Χριστόν προφήτη επερώτηση. κατά τα γνωστά.

Ανώνυμος είπε...

βλέπω έχεις βάλει τον πήχη χαμηλά....συντροφισσα αγρότισσα...

Ανώνυμος είπε...

2-3 γραμμές για επερώτηση ενός τεράστιου προβλήματος του νομού μας....μας πείσατε...μην κουράζεστε κυρία μου

Ανώνυμος είπε...

Kala ayto itan?? Ayto einai to tavani thesewn kai protasewn gia ton megalytero agrotiko nomo???

 

Discover Agrinio

Βάλτος

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template