ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

15/8/10

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Η ΠΑΕ Παναιτωλικός καταδικάζει την απρόκλητη και άνανδρη επίθεση που δέχτηκαν φίλαθλοι (μεταξύ αυτών ανήλικα παιδιά ή μεσήλικες) οι οποίοι πήγαν να παρακολουθήσουν ένα φιλικό παιχνίδι και βρέθηκαν τραυματισμένοι στο Νοσοκομείο.

Το συγκεκριμένο γεγονός (όπως και άλλα που καταγράφηκαν πρόσφατα)αποτελεί μία επιπλέον απόδειξη, ότι η βία εξακολουθεί να υφίσταται στον χώρο του ποδοσφαίρου και θα εξακολουθεί όσο παρατείνεται η ανοχή όλων μας, καθώς και η ατιμωρησία που οδηγεί σε ασύδοτη δράση.

Έχουμε εκφράσει πολλές φορές την ικανοποίησή μας, που στο γήπεδό μας (όπως και στις εκτός έδρας μετακινήσεις πολυάριθμων φιλάθλων μας) εκλείπουν τα τελευταία χρόνια τέτοιου είδους συμπεριφορές και φίλαθλοι της περιοχής μας συνυπάρχουν αρμονικά με φιλάθλους άλλων αντιπάλων ομάδων, ακόμα και σε βαθμολογικά κρίσιμους αγώνες. Όμως, αυτή η κατάκτηση δεν αρκεί, όταν δίπλα μας διαδραματίζονται τόσες σκηνές βίας και το άθλημα το οποίο υπηρετούμε δέχ εται τόσα πλήγματα.

Η θλίψη και η οργή μας είναι πολύ μεγάλη, όταν σε ένα φιλικό παιχνίδι όπως αυτό που αποδέχτηκε την πρόσκληση να συμμετάσχει η ομάδα μας στην Πάτρα με αντίπαλο την Παναχαϊκή, βιώσαμε τόσο προσβλητικές για όλους μας σκηνές. Η δολοφονική επίθεση με μαχαίρι, σπασμένα μπουκάλια, καδρόνια και κάθε άλλο φονικό εργαλείο, από μερίδα ανεξέλεγκτων εγκληματιών (γιατί μόνο ως εγκληματίες μπορούμε να τους αντιληφθούμε) εναντίον πέντε – δέκα ανυποψίαστων και ανυπεράσπιστων ανθρώπων, που είχαν την ατυχή επιθυμία να παρακολουθήσουν ένα ποδοσφαιρικό φιλικό παιχνίδι, πρέπει να καταδικαστεί από όλους.

Οι εντεταλμένοι για την τάξη απλώς παρακολουθούσαν τη δράση των εγκληματιών, χωρίς διάθεση να προστατεύσουν τα θύματα της επίθεσής τους. Έβλεπαν (πιθανότατα γνωστές φυσιογνωμίες) να δρουν ανεξέλεγκτα, αλλά τελικά δεν αναγνώρισαν και δεν συνέλαβαν ούτε έναν!

Το ιατρικό επιτελείο της ΠΑΕ Παναιτωλικός από την πρώτη στιγμή προσέτρεξε σε βοήθεια των θυμάτων της επίθεσης και παραμένει στη διάθεσή τους. Επίσης, δόθηκε εντολή στους νομικούς συμβούλους της ΠΑΕ να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες κατά των πρωταγωνιστών των επεισοδίων και βρίσκονται στη διάθεση των θυμάτων για κάθε νομική πράξη. Επιθυμούμε την απόδοση ευθυνών και ευχόμαστε η Παναχαϊκή (η διοίκηση της οποίας δείχνει αποφασισμένη να πατάξει τη βία) και το ποδόσφαιρό μας γενικότερα, να απαλλαγεί από την παρουσία τέτοιων «οπαδών».

Η ανθρώπινη ζωή και η υγεία είναι πέρα και πάνω από οποιοδήποτε ποδοσφαιρικό αγώνα. Όταν υπάρχουν άνθρωποι μαχαιρωμένοι, βαριά χτυπημένοι και τραυματισμένοι, ο Παναιτωλικός δεν μπορεί να παίζει μπάλα, όσο χρήσιμο μπορεί να είναι ένα παιχνίδι προετοιμασίας τέτοια εποχή. Αυτό που πρωτίστως οφείλει να κάνει είναι να φωνάξει προς κάθε κατεύθυνση καλώντας όσους έχουν την ίδια άποψη και τις ίδιες ανησυχίες για το ποδόσφαιρό μας, να ενώσουν τις φωνές τους διατρανώνοντας τη θέση, ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ πέντε, δέκα, εκατό, χίλιοι αλήτες, να επιβάλλουν νόμους ζούγκλας στην κοινωνία μας και στο ποδόσφαιρό μας, το οποίο εκατομμύρια υγιώς σκεπτόμενοι άνθρωποι, ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ.

Υ.Γ. Η αναφορά κάποιων Μέσων Ενημέρωσης, για "άφιξη λεωφορείου με φιλάθλους του Παναιτωλικού στο γήπεδο", είναι παντελώς αβάσιμη. Ούτε οργανωμένη εκδρομή πραγματοποιήθηκε, ούτε καμία μετακίνηση με λεωφορείο. Όσοι πήγαν να παρακολουθήσουν το παιχνίδι ήταν μεμονωμένοι, οικογενειάρχες με τα παιδιά και μερικοί μεγάλης ηλικίας άνθρωποι.

www.panaitolikos.gr


 

Discover Agrinio

Βάλτος

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template