ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

2/7/16

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΗΘΙΚΗ ΗΤΤΑ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Μετά την ανεξαρτητοποίηση του Αντιδημάρχου κ. Νικολάου Καζαντζή και τη λύση της συνεργασίας  του Δημάρχου με την κ. Νανά Θεοδωροπούλου  και με αφορμή τις δηλώσεις τους στα τοπικά ΜΜΕ, εγείρονται σοβαρά θέματα για τα οποία ο Δήμαρχος απέφυγε να δώσει μέχρι σήμερα συγκεκριμένες απαντήσεις και εξηγήσεις. Όταν μάλιστα πρόκειται για τη σχέση του Δημάρχου με δύο στελέχη που εργάσθηκαν σκληρά για την παράταξη του και είχαν στενή σχέση μαζί του, η υπόθεση αποκτά σοβαρές διαστάσεις.
Ο Αντιδήμαρχος Νικόλαος Καζαντζής μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ανέφερε: «…….οι άνανδρες και αγενείς συμπεριφορές, αλλά και οι πολιτικές απρέπειες (του Δημάρχου) δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές από το εκλογικό σώμα και την κοινωνία….» και παρακάτω ο κ. Καζαντζής προσθέτει: «…τις αρμοδιότητές μου ασκούσε επί της ουσίας ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου….» και στο Δημοτικό Συμβούλιο απευθυνόμενος στο Δήμαρχο ανέφερε επί λέξει:  «…..φέρθηκες ανήθικα και μόνο το ήθος δεν μπορείς να επικαλείσαι..».
Αφού λοιπόν δεν πρόκειται απλώς για προσωπική διαφορά αλλά για θέματα που αφορούν το εκλογικό σώμα και την κοινωνία, όπως ανέφερε  ο Αντιδήμαρχος, πρέπει να γίνει γνωστό  στους πολίτες τι ακριβώς συμβαίνει.
Ανακύπτουν έτσι εύλογα τα ερωτήματα:
•    Υποκαταστάθηκε ο Αντιδήμαρχος στις αρμοδιότητές του από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου και αν ναι για ποιο λόγο;
•    Σε τι συνίσταται η ανανδρία, οι πολιτικές απρέπειες και η ανηθικότητα του Δημάρχου;
Προκληθείς από τον επικεφαλής της παράταξής μας να δώσει εξηγήσεις ο Δήμαρχος αντέδρασε, ως συνήθως, επιθετικά και με υβριστικό τρόπο, ενώ κατά την τοποθέτηση του κ. Καζαντζή εξαφανίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Όμως δεν μπορεί ο πρώτος πολίτης του Δήμου να  δέχεται μομφές για ανανδρία, πολιτικές απρέπειες και ανηθικότητα και να μην απαντά ή να κρύβεται. Δεν μπορεί ο Δήμαρχος όταν οι δημοτικοί σύμβουλοι του υποβάλλουν ερωτήσεις να βγαίνει εκτός εαυτού και μετά να αποχωρεί έξαλλος, να εξαφανίζεται από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και εν τέλει να μη δίνει καμία απάντηση. Οι πολίτες χρειάζονται ένα Δήμαρχο που δεν κρύβεται, δεν  απαντά με υβριστικό τρόπο αλλά με σύνεση, ευθύτητα, πληρότητα και επάρκεια, να δίνει λόγο στους πολίτες και να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων.
Η αλαζονεία  και η αυταρχικότητα της εξουσίας έχει βρει την ιδανική  της έκφραση στο πρόσωπο της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αγρινίου.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου είναι υποχρεωμένος ν' απαντήσει στους απαξιωτικούς γι‘ αυτόν  χαρακτηρισμούς, πριν αυτοί γίνουν συνώνυμοι με το αξίωμα του Δημάρχου και παγιωθούν στη συνείδηση των δημοτών.
Ουδέποτε στα αυτοδιοικητικά χρονικά  Δημοτική Αρχή υπέστη τη φθορά που έχει ήδη υποστεί ο Δήμαρχος Αγρινίου και το επιτελείο του, πριν καν συμπληρωθούν δύο χρόνια θητείας. Πρόκειται όχι απλώς για πολιτική ήττα αλλά κυρίως για ηθική ήττα πρώτου μεγέθους.

Γραφείο τύπου Δημοτικής Παράταξης
ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ-ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template