ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

14/6/16

Ο Γιάννης Ψηλός από τη Λεπενού πρόσφερε ζωή σε πέντε ανθρώπους

Δώρα ζωής σε πέντε ανθρώπους πρόσφερε με τον πρόωρο θάνατό τoυ ο Γιάννης Ψηλός από τη Λεπενού. Μεγαλείο ψυχής από την οικογένεια του. 
Δώρα ζωής σε πέντε ανθρώπους πρόσφερε ο 37χρονος Γιάννης Ψηλός από τη Λεπενού , χάρη στο μεγαλείο ψυχής των γονιών του, Σπυριδούλας και Αλεξάνδρου , που αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του, όταν πια οι γιατροί τους ενημέρωσαν ότι είναι εγκεφαλικά νεκρός.
Η περιπέτεια για τον άτυχο νεαρό από τη Λεπενού ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή όταν υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία.
Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο του Αγρινίου και από εκεί, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης του, στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν στην Αθήνα!
Η κατάστασή του ήταν σοβαρή όλες τις ημέρες που νοσηλευόταν και παρά την προσπάθεια των γιατρών δεν κατέστη δυνατό να βελτιωθεί. Όταν οι θεράποντες ιατροί από το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν όπου νοσηλεύονταν ενημέρωσαν –κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου- πως η κατάσταση δεν μπορούσε να ανατραπεί τότε οι γονείς και τα αδέρφια του άτυχου νέου πήραν την μεγάλη απόφαση να δωρίσουν όργανά του σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.
Τελικά την Κυριακή το μεσημέρι ο Γιάννης κατέληξε και λίγη ώρα μετά η ομάδα μεταμόσχευσης του Νοσοκομείου και η αντίστοιχη του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν τις απαιτούμενες επεμβάσεις. Έτσι η Ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε για μεταμόσχευση το ήπαρ και οι πνεύμονες μεταφέρθηκαν στο Ωνάσειο στην Αθήνα, οι δύο νεφροί πήγαν στον ΕΟΜ για την αντιμετώπιση νεφροπαθών μέσω της εθνικής λίστας.
Το ήπαρ και οι νεφροί έχουν ήδη μετασμοσχευθεί σε δυο άτομα ενώ αναμένεται τις επόμενες μέρες να μεταμοσχευθούν οι πνεύμονες σε δυο ακόμα άτομα.
Η κηδεία του αδικοχαμένου νέου έγινε χθες στη Λεπενού σε κλίμα μεγάλης οδύνης.

www.agrinionews.gr
 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template