ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

12/5/16

Εντυπωσίασε και συγκίνησε η υψίφωνος Μαίρη Κοσμά

Εντυπωσίασε και συγκίνησε η υψίφωνος Μαίρη Κοσμά στο Ρεσιτάλ Τραγουδιού «Δακρυσμένα Μάτια»

 Ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Αθ. Παλιούρα Μάγεψε το κοινό με την κρυστάλλινη φωνή και την καταπληκτική ερμηνεία της η συμπατριώτισσά μας, υψίφωνος Μαίρη Κοσμά  το βράδυ της Δευτέρας, 10 Μαΐου 2016, στη σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου.

Το Ρεσιτάλ Τραγουδιού με τίτλο «Δακρυσμένα Μάτια» διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Πολιούχου Αγίου Χριστοφόρου και ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Αθ. Παλιούρα, Καθηγητή Βυζαντινής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

«Δεν μπορώ να ξεχάσω την ανθρωπιά του, την παιδεία του, το ύφος του, άλλοτε ως οικογενειάρχης, ως πατέρας , ως δάσκαλος. Έχουμε γίνει  όλοι φτωχότεροι από την απώλεια του» ανέφερε η κ. Μαίρη Κοσμά φανερά συγκινημένη, αφού ο Αθανάσιος Παλιούρας ήταν ένας άνθρωπος με τον οποίο τους συνέδεαν, πέρα από τους συγγενικούς δεσμούς, μια καλή και δυνατή φιλία.

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου η καταξιωμένη υψίφωνος ερμήνευσε άριες και τραγούδια της παγκόσμιας όπερας και κορυφαία τραγούδια του ελαφρού Ευρωπαϊκού ρεπερτορίου. Στο πιάνο τη συνόδευσε ο καταξιωμένος και διακεκριμένος πιανίστας κ. Σπύρος Μπάνος. Να σημειωθεί ότι η κ. Μαίρη Κοσμά έχει στο ενεργητικό της αναρίθμητες δημόσιες εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ως ερμηνεύτρια του κλασσικού τραγουδιού, με ατομικά ρεσιτάλ και συμμετοχές σε συναυλίες, Η χροιά της φωνής της κ. Κοσμά, η ερμηνευτική της ικανότητα σε συνδυασμό με τη σκηνική της παρουσία, το ήθος της και το πηγαίο ταλέντο της προσωπικότητά της, την κατατάσσουν σε διακριτή θέση μεταξύ πολλών καταξιωμένων υψιφώνων και αποτελεί κεφάλαιο όχι μόνον για τη Δικαιοσύνη που την υπηρετεί, αλλά για ολόκληρη της Ελλάδα.

Την παρουσίαση του προγράμματος των τραγουδιών έκανε η Κάτια Ζαρκάδα ενώ την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μαρία Παπαγεωργίου.



…………………….ΒΙΝΤΕΟ………………………………













 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template