ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

8/5/16

Με θρησκευτική ευλάβεια, κατάνυξη και λαμπρότητα θα λάβει χώρα ο Εορτασμός του Πολιούχου της πόλης του Αγρινίου Μεγαλομάρτυρα Αγίου Χριστοφόρου. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Με θρησκευτική ευλάβεια, κατάνυξη και λαμπρότητα θα λάβει χώρα και φέτος ο Εορτασμός του Πολιούχου της πόλης του Αγρινίου Μεγαλομάρτυρα Αγίου Χριστοφόρου. Στην πόλη του Αγρινίου  υπάρχουν δυο Ιεροί Ναοί αφιερωμένοι στο όνομά του. Ο Παλαιός Ναός του Αγίου, ο οποίος κτίστηκε το 1847 και βρίσκεται στο άλσος, βόρεια της πόλης και  ο νέος Ιερός Ναός, ο οποίος θεμελιώθηκε το 1920 και εγκαινιάστηκε το 1937. Η μνήμη του Αγίου τιμάται στις 9 Μαΐου, ημέρα η οποία έχει οριστεί αργία για το Αγρίνιο. Ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας θα τελέσει εορταστικές εκδηλώσεις, από την Τρίτη 3 Μαΐου έως την Τρίτη 10 Μαΐου 2016.

Στις Θρησκευτικές εκδηλώσεις θα παραστούν οι Μητροπολίτες κκ Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων Χρυσόστομος, Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος, αρχιερείς και ιερείς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

 

Discover Agrinio

Βάλτος

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template