ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

29/5/16

Η Α' ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας για την ίδρυση Ειδικού Γυμνασίου στο Μεσολόγγι

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, ενημερώθηκε από τη ΔΔΕ Αιτωλοακαρνανίας για τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα της ίδρυσης του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Μεσολογγίου.
Το Δημόσιο Ειδικό Γυμνάσιο είναι ένα δημόσιο ειδικό σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Σχολική Μονάδα Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης - ΣΜΕΑΕ) που δέχεται μαθητές με ποικίλες δυσκολίες, (με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρίες) οι οποίες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν στα τυπικά Γυμνάσια και έτσι η φοίτησή τους καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολη. Είναι το περισσότερο ακαδημαϊκά προσανατολισμένο ειδικό σχολείο επιπέδου γυμνασίου καθώς ακολουθεί, στο μεγαλύτερο μέρος του, το πρόγραμμα σπουδών των τυπικών Γυμνασίων.
Είμαστε πολύ κοντά στην δημιουργία άλλης μιας δομής στην περιοχή μας που θα προσφέρει πιστοποιημένες γνώσεις στους αποφοίτους της αφού μετά από τετραετή φοίτηση (Προκαταρκτική Τάξη, Α΄ Τάξη, Β΄ Τάξη και Γ΄ Τάξη) παρέχει ισότιμο απολυτήριο Γυμνασίου. Τα τμήματα είναι των τεσσάρων (4) έως οκτώ (8) μαθητών.
Αυτό το γεγονός από μόνο του είναι πολύ σημαντικό για πολλούς νέους και νέες στην περιοχή μας που σήμερα αναγκάζονταν να μετακινούνται σε άλλες πόλεις, με οικονομική επιβάρυνση είτε του Δημοσίου είτε των οικείων. Με την ίδρυση του σχολείου στο Μεσολόγγι απαλλάσσονται οριστικά και από αυτό το βάρος.
Να τονιστεί στο σημείο αυτό ότι στην πόλη μας λειτουργεί ειδικό Δημοτικό Σχολείο αλλά και άλλη μια εκπαιδευτική δομή - εργαστήριο για νέους μεγαλύτερης ηλικίας που μπορεί και πρέπει να λειτουργεί συμπληρωματικά για τους απόφοιτους του ειδικού γυμνασίου ώστε να έχουν δυνατότητα ομαλής συνέχισης της εκπαιδευτικής τους προσπάθειας σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Έτσι, μπορούμε να πούμε πως το ειδικό Γυμνάσιο έρχεται να καλύψει το κενό που υπάρχει για τις ηλικίες μεταξύ του δημοτικού και του εργαστηρίου νέων με ειδικές ανάγκες που λειτουργεί στην πόλη μας.
Η λειτουργία του ειδικού γυμνασίου θα σημάνει την ολοκληρωμένη εκπαίδευση – κατάρτιση για τους νέους με ειδικές ικανότητες της περιοχής μας οποιασδήποτε ηλικίας, καθιστώντας τη τόπο υποδοχής και επιπλέον περιπτώσεων που αυτή τη στιγμή δεν εξυπηρετούνται.
Να σημειωθεί τέλος ότι η συγκυρία είναι ιδανική, αφού η μεταφορά δύο άλλων σχολείων σε καινούρια κτιριακά συγκροτήματα έχει δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε το καινούριο σχολείο να μπορεί να λειτουργήσει άμεσα σε δικό του χώρο.
Έχουν γίνει τόσο από την ΔΔΕ Αιτωλοακαρνανίας όσο και από το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας όλα τα απαραίτητα προαπαιτούμενα βήματα και πλέον το μόνο που απομένει είναι η λήψη σχετικής απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Καλούμε όλους να στηρίξουν και να συμβάλλουν στην ομαλή εξέλιξη της υπόθεσης της ίδρυσης αυτής της δομής. Εμείς από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι θα συνεισφέρουμε τα μέγιστα και για την ομαλή λειτουργία και στελέχωση.
Για την Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
    Ο Πρόεδρος                                                                                Ο  Γραμματέας
      
    Κούστας Κώστας                                                                        Κατσαρός Κώστας
 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template