ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

26/5/16

«Επικίνδυνες - ακατάλληλες "παιδικές χαρές" και αποποίηση ευθυνών με αόριστη επιχειρηματολογία από τη Δημοτική Αρχή»

Η Δημοτική Παράταξη "ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ - ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕ ΔΡΑΣΗ", κατέθεσε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, την ακόλουθη ερώτηση:
"Ερώτηση προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο

Στις 26/10/2015, η Δημοτική Παράταξη "ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ - ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ", είχε καταθέσει ερώτηση προς τη Δημοτική Αρχή και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, σχετικά με την απαράδεκτη εικόνα που παρουσίαζε η πλειοψηφία των "παιδικών χαρών" στο Δήμο Αγρινίου.
 Μετά από 7 μήνες αδιαφορίας και χαρακτηριστικής ολιγωρίας, με τις ακατάλληλες "παιδικές χαρές" να λειτουργούν κανονικά (με όσους κινδύνους εγκυμονούσε αυτό για τα παιδιά) και με το θέμα να φτάνει στη βουλή μετά από ερώτηση που κατέθεσαν  βουλευτές, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε επιτέλους να εναρμονιστεί με τη νομοθεσία που αφορά τις "παιδικές χαρές". Μόλις δύο(!!!) είναι οι χώροι που κρίθηκαν κατάλληλοι, όπως αναφέρει η έκθεση της τεχνικής εταιρείας που κλήθηκε να ελέγξει τον βαθμό καταλληλότητας των "παιδικών χαρών" του Δήμου.
Με αφορμή το "ξήλωμα" των παιχνιδιών από τα συνεργεία του Δήμου, ερωτάται η Δημοτική Αρχή και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος:
1) Γιατί ο Δήμος Αγρινίου άργησε τόσο πολύ να εναρμονιστεί με τη νομοθεσία και για ποιο λόγο (ενώ είχε ενημερωθεί προ επτά μηνών από τη Δημοτική μας Παράταξη για την επικινδυνότητα των "παιδικών χαρών") δεν ήλεγξε τους χώρους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα και η ζωή των παιδιών.
2) Δύο μόνο οι ασφαλείς χώροι, σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας που ήλεγξε τις "παιδικές χαρές" του Δήμου. Με τους περισσότερους χώρους να είναι από μη ασφαλείς έως επικίνδυνοι και τα παιχνίδια να έχουν αποσυρθεί προς επισκευή ή αντικατάσταση, με αποτέλεσμα οι συντριπτική πλειοψηφία των παιδικών χαρών να μη λειτουργεί, (με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την καθημερινότητα των γονιών και των παιδιών) ζητάμε να δωθεί στη δημοσιότητα το χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί από τη Δημοτική Αρχή, σχετικά με την αποκατάσταση και επαναλειτουργία των χώρων ψυχαγωγίας  των παιδιών."
    Όπως φαίνεται από το κείμενο, διατυπώνονται με σαφήνεια καίρια ερωτήματα, που έχουν να κάνουν με τους χώρους που παίζουν καθημερινά εκατοντάδες παιδιά, τις "παιδικές χαρές".
Ο Δήμαρχος Αγρινίου, εμφανώς βρισκόμενος σε δύσκολη θέση, αντί να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματα που τέθηκαν από τον επικεφαλής της Δημοτικής μας Παράταξης κ. Δημήτρη Τραπεζιώτη, αρκέστηκε σε αμήχανες κραυγές αοριστολογίας, καθώς και σ' ένα ανεπανάληπτο αντιπολιτευτικό "κρεσέντο" προς τη σημερινή κυβέρνηση. Ανούσιο - αντιπολιτευτικό προπέτασμα καπνού για την απόκρυψη της ουσίας και η "μπάλα στην εξέδρα".
Με αφορμή τη στάση αυτή της  Δημοτικής Αρχής ανακύπτει εύλογα το ερώτημα:
Η σημερινή Δημοτική Αρχή Αγρινίου υπερασπίζεται τα συμφέροντα των πολιτών και μεριμνά για την λήψη των απαιτούμενων μέτρων που έχουν σχέση με την ασφάλεια και τη ζωή τους  ή  λειτουργεί ως αντιπρόσωπος και εντολοδόχος της Νέας Δημοκρατίας  στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου;
Θα συστήναμε η σημερινή Δημοτική Αρχή να πάψει να μετατρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο σε πεδίο κομματικών αντιπαραθέσεων και να δώσει την πρέπουσα προσοχή σε θέματα που αφορούν άμεσα την καθημερινότητα του δημότη και εκθέτουν σε σοβαρό κίνδυνο μικρά παιδιά.
    Το ρίσκο που πήρε  αφήνοντας ακατάλληλες και επικίνδυνες παιδικές χαρές να λειτουργούν κανονικά, ήταν πολύ μεγάλο.
Η πεισματική άρνηση της εναρμόνισης του Δήμου με την κείμενη νομοθεσία για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, δεν φανερώνει λειτουργία Δημοτική Αρχής, αλλά... "Επικίνδυνη παιδική χαρά".
    Αναμένουμε άμεσα τη δημοσιοποίηση ουσιαστικών απαντήσεων, καθώς και το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης των αποξηλωμένων παιδικών χαρών.

Γραφείο Τύπου Δημοτικής Παράταξης
ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ


 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template