ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

12/5/16

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ - ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΣΗ ΚΛΙΝΩΝ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΕΙ ΣΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΚΑΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟ

Κάποιοι – κατά πώς φαίνεται – έχουν βαλθεί να βάλουν πολύ νωρίς οριστική ταφόπλακα στις σχολές του ΤΕΙ της πόλης. Δεν εξηγείται διαφορετικά η ασθμαίνουσα, απαράδεκτη και πέραν πάσης δεοντολογίας διακήρυξη ανοικτού διαγωνισμού του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας (αριθ. πρωτ. 14210, 4/2016-13/4/2016) σύμφωνα με την οποία η αρμόδια Δ/νση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας προχωράει μέχρι στις 17-5-2016 σε ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την «Μίσθωση 64(!) κλινών για την στέγαση των σπουδαστών του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στις εγκαταστάσεις του στο Μεσολόγγι (32 κλίνες) και στη Ναύπακτο (32 κλίνες) για τα ακαδημαϊκά έτη 2016-2017 και 2017-2018. Το εξοργιστικό της όλης υπόθεσης είναι ότι πριν δύο (2) χρόνια έγινε αντίστοιχος διαγωνισμός για 210 κλίνες στο Μεσολόγγι και 40 στη Ναύπακτο με προϋπολογισμό 850.000 ευρώ με ΦΠΑ και φέτος η Διοίκηση του Ιδρύματος μειώνει τον προϋπολογισμό στο 1/4 δηλαδή στα 211.500 ευρώ με ΦΠΑ, την στιγμή κατά την οποία τα χρήματα (850.000) υπάρχουν στον προϋπολογισμό του!! Και εδώ η κατάσταση προσλαμβάνει σοβαρές ηθικές και πολιτικές διαστάσεις:
  •   Ποιος είναι αυτός που κρίνει ότι δεν υπάρχουν ανάγκες στέγασης των νέων φοιτητών – που κυρίως προέρχονται από λαϊκές οικογένειες – και πετσοκόβει χωρίς να ρωτάει την συγκεκριμένη πίστωση για την στέγαση;
  •    Πού θα στεγασθούν οι νέοι και παλιοί φοιτητές, όταν γνωρίζουν ότι υπάρχει οξύ οικονομικό πρόβλημα στις οικογένειές τους και η διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας τινάζει στον αέρα την όλη διαδικασία;
  •  Με ποιο τρόπο ο κ. Βασίλης Τριανταφύλλου και η σύγκλητος του ΤΕΙ αντιλαμβάνεται το αυτοδιοίκητο; Με το να βάζει ταφόπλακα σε ένα από τα ιστορικότερα ΤΕΙ της χώρας; Τι είναι τα παιδιά που εισάγονται στις σχολές του Μεσολογγίου; Παιδιά ενός κατώτερου Θεού;
Με βάση την παραπάνω εξέλιξη καλούμε:
1.    Τον κ. Β. Τριανταφύλλου και τη σύγκλητο του ιδρύματος να ακυρώσει τον εν λόγω διαγωνισμό και να προχωρήσει σε νέα απόφαση επαναπροκήρυξης κατά τα πρότυπα του 2014.
2.    Την αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας κα Σία Αναγνωστοπούλου να επαναφέρει στην τάξη την διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.
3.    Τους βουλευτές, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους Τοπικούς Φορείς να συντονίσουν τις ενέργειές τους, ώστε να αποφευχθεί η προωθούμενη εξέλιξη – ταφόπλακα για το μέλλον των σχολών στο Μεσολόγγι.
Σε κάθε περίπτωση, η διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και ο πρόεδρός της κ. Β. Τριανταφύλλου είναι ηθικά και πολιτικά έκθετοι απέναντι στην κοινωνία του Μεσολογγίου και η μεθόδευσή τους αυτή δεν είναι αποδεκτή. Ως εδώ και μη παρέκει κύριοι!  
Το Γραφείο Τύπου 
 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template