ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

8/4/16

Συνάντηση της εταιρίας FRAPORT για την λειτουργία του Αεροδρομίου Ακτίου Βόνιτσας

 Συνάντηση της εταιρίας  FRAPORT με τους τοπικούς φορείς για την λειτουργία του Αεροδρομίου Ακτίου Βόνιτσας 

Σήμερα, Παρασκευή 8/4/2016, στο Δημαρχείο της Βόνιτσας  πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων της κοινοπραξίας FRAPORT-SLENTEL- στην οποία παραχωρήθηκε το αεροδρόμιο του Ακτίου –με φορείς της ευρύτερης περιοχής προκειμένου να γίνει μια πρώτη γνωριμία και να τεθούν οι βάσεις για την  συνεργασία όλων των πλευρών για την εύρυθμη λειτουργία του Αεροδρομίου. Στην συνάντηση ο Δήμος  Ακτίου-Βόνιτσας  εκπροσωπήθηκε από τον Δήμαρχο κ. Αποστολάκη Γεώργιο, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από την Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας  κ. Σταρακά Χριστίνα, η FRAPORT AG. από τον διευθύνων σύμβουλο κ. Stefan Schulte, ενώ συμμετείχε και εκπρόσωπος του Ομίλου  Κοπελούζου. Στην συνάντηση παρευρέθησαν οι κ.κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Λευκάδας, Κώστας Παπακωνσταντίνου(business development manager), Γιάννης Μιχαηλίδης Επιστημονικός Συνεργάτης Τουρισμού, οι Αντιδήμαρχοι Πάντας Νικόλαος και Παναγιώτα Πανταζή, ο Πρόεδρος της Βόνιτσας Χρήστος Χασακής  καθώς και οι δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, Σώζος Βασίλης, Κουνέλης Ιωάννης και Μπαλατσούρας Κώνσταντίνος.   
Είναι  η πρώτη φορά που γίνεται στην περιοχή μια τέτοια συνάντηση, στην οποία οι εκπρόσωποι της Εταιρείας είπαν πως προσβλέπουν σε μια εξαιρετική συνεργασία με όλους τους φορείς για την καλή λειτουργία του αεροδρομίου. Τόνισαν την μεγάλη εμπειρία τους στην λειτουργία των αεροδρομίων, αφού διαχειρίζονται πολλά αεροδρόμια παγκοσμίως, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκαν να συμβάλουν με την τεχνογνωσία που διαθέτουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του αεροδρομίου.
Ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας, κ. Αποστολάκης, αφού καλωσόρισε  τους εκπροσώπους της εταιρίας και τους υπόλοιπους φορείς, επεσήμανε ότι ευελπιστεί και αυτός με την σειρά του για μία  καλή συνεργασία, θέτοντας ως στόχο την 12μηνη λειτουργία του Αεροδρομίου. Στην κατεύθυνση αυτή ανέφερε πως θεωρεί ότι θα βοηθήσει η ολοκλήρωση του Οδικού Άξονα Άκτιο-Αμβρακία  και δεσμεύθηκε  να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις για την ολοκλήρωση του έργου.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, κ. Σταρακά Χριστίνα, η όποια επίσης καλωσόρισε τους εκπροσώπους της Εταιρείας και στη συνέχεια  ζήτησε ενημέρωση σχετικά με την διαχείριση του Αεροδρομίο, καταθέτοντας παράλληλα συγκεκριμένες προτάσεις όπως: α)ποσόστωση στις προσλήψεις που θα γίνουν από ανέργους από την Αιτωλοακαρνανία και ειδικά την ευρύτερη περιοχή β)το εισιτήριο, τα voucher, η διαφήμιση των πρακτόρων και ο Τύπος  να έχουν αναφορά και στην Αιτωλοακαρνανία, γιατί σήμερα αναφέρουν μόνο την Πρέβεζα γ) ρόλο στα Επιμελητήρια που έχουν άμεσο ενδιαφέρον(Αιτωλοακαρνανίας, Λευκάδας, Ηπείρου) δ)συμφωνίες για διάθεση τοπικών προϊόντων από τους κοντινούς δήμους (Βόνιτσα, Πάλαιρο κλπ) ε) συμφωνίες για μεταφορές, συγκοινωνίες, ξεναγούς και επαγγελματίες και από την Αιτ/νία στ) απόλυτη συγκράτηση στην τιμή ε) τουριστικές καμπάνιες και για Αιτωλοακαρνανία, πλην Λευκάδας-Ηπείρου ζ) συνεργασία με εμπορικούς συλλόγους, εργατικά κέντρα κλπ και η) συνεργασία για την δημιουργία ενός χώρου/μουσείου κοντά στο Αεροδρόμιο ώστε   να αναδειχθεί  το ιστορικό γεγονός της ναυμαχίας του Ακτίου (2 Σεπτεμβρίου 31 π.Χ.) με την τεράστια παγκόσμια σημασία για τον αρχαίο κόσμο.
 Κλείνοντας, το λόγο πήραν οι κ. κ. Σ. Σκιαδαρέσης και Γιάννης Μιχαηλίδης, οι οποίοι παρουσίασαν τις προσπάθειες που έγιναν τα τελευταία χρόνια  για την ανάπτυξη αεροπορικών συνδέσεων  και τόνισαν  ότι αυτή την στιγμή το αεροδρόμιο Ακτίου είναι 3ο σε όλη την Ελλάδα στη διαθεσιμότητα αεροπορικών θέσεων.
Από την συνάντηση, που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, προέκυψε το συμπέρασμα ότι υπάρχει η διάθεση για συνεργασία όλων των πλευρών με τελικό στόχο την βέλτιστη λειτουργία του αεροδρομίου και την περαιτέρω ανάπτυξή του, πράγμα που θα έχει πολλαπλά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή, ενώ προτάθηκε και η διοργάνωση ειδικής ημερίδας  με θέμα τις προοπτικές που δημιουργούνται από την νέα πραγματικότητα στο Αεροδρόμιο Ακτίου.




 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template