ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

4/4/16

Περίεργες καταστροφές σε ξύλινες ζαρντινιέρες του Δήμου.





Α. Καλαμπαλίκης «Η δημοτική περιουσία ανήκει σε όλους και η καταστροφή πρασίνου εκτός από πλήγμα στο περιβάλλον και σημαντική οικονομική επιβάρυνση στο Δήμο, αποτελεί πλήγμα στον ίδιο τον Πολιτισμό.»

Ο Δήμος Αγρινίου μέσα από τις δράσεις του δίνει προτεραιότητα στο περιβάλλον, στην  προστασία και  αναβάθμιση του αστικού πρασίνου, που αποτελεί ζωτικής σημασίας στοιχείο για την πόλη μας. Στο πλαίσιο αυτό, το τμήμα Πρασίνου τοποθέτησε  ξύλινες ζαρντινιέρες, με διάφορων ειδών λουλούδια, από το ύψος του πεζοδρόμου της Χαριλάου Τρικούπη μέχρι τον πεζόδρομο της οδού Παπαστράτου .

Δυστυχώς όμως, το τελευταίο χρονικό διάστημα, παρατηρούνται φαινόμενα κλοπών  και βανδαλισμών, μεγάλης κλίμακας, των εποχιακών φυτών – λουλουδιών από τα δημοτικά παρτέρια. Ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες του Σαββάτου, (2/4/2016) άγνωστοι κατέστρεψαν περίπου 10 ζαρντινιέρες στον πεζόδρομο της Παπαστράτου, ενώ την επομένη το βράδυ, Κυριακή(3/4/2016) συνέχισαν το καταστροφικό τους έργο στις υπόλοιπες ζαρντινιέρες, στον πεζόδρομο της Παπαστράτου.  

Με αφορμή τα φαινόμενα καταστροφών ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Καλαμπαλίκης δήλωσε,

«Η καταστροφή της δημόσιας περιουσίας και ειδικότερα του πρασίνου στην πόλη μας ή η κλοπή φυτικού υλικού από Δημοτικούς χώρους εκτός από ανεπίτρεπτη και παράνομη, αποτελεί πλήγμα στο περιβάλλον, ενώ επιφέρει και σημαντική οικονομική επιβάρυνση στο Δήμο, για την αποκατάσταση των όποιων καταστροφών.
Συγκεκριμένα, βανδαλισμοί σε περιουσιακά στοιχεία του Δήμου (κάδοι, καλαθάκια, οχήματα, απορριμματοφόρα, πινακίδες κ.λπ.) από δόλο η αμέλεια, πέραν της δίωξης για φθορά δημόσιας περιουσίας, επισύρουν πρόστιμο. Όταν η παραβίαση είναι τέτοιας φύσεως που απαιτούνται εργασίες για την αποκατάσταση των φθαρμένων πραγμάτων, τα καθοριζόμενα πρόστιμα, δεν δύναται να είναι κατώτερα του διπλάσιου της δαπάνης που απαιτείται για αποκατάσταση.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι τέτοιες ενέργειες πλήττουν την εικόνα της πόλης, την ίδια την προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας του δημότη, τελικά τον πολιτισμό μας.
Καλώ τους δημότες να προστατέψουν κάθε προσπάθεια που κάνει τη ζωή και την πόλη ομορφότερη και να περιφρουρήσουν τη δημοτική περιουσία, την περιουσία που ανήκει σε όλους».







 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template