ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

11/4/16

Συνάντηση του Δημάρχου Αγρινίου με την Αναπλ. Υπουργό Εργασίας για το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Αγρινίου

Γ. Παπαναστασίου «Η ανεργία παραμένει μεγάλη πληγή για το Αγρίνιο και οφείλουμε να συνεργαστούμε για να δώσουμε αποτελεσματικές λύσεις»

Επιτόπια  επίσκεψη στους χώρους όπου θα απασχοληθούν οι άνεργοι οι  οποίοι θα ενταχθούν στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου και η αναπληρώτρια Υπ. Εργασίας κ. Ράνια Αντωνοπούλου.

Είχε προηγηθεί συνάντηση, στο γραφείο του Δημάρχου Αγρινίου, όπου στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι βασικές κατευθύνσεις, οι  άξονες και οι  προτεραιότητες πάνω στις οποίες θα λειτουργήσει πιλοτικά το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Αγρινίου.
   
Ο κ. Παπαναστασίου ανέφερε  στην κ. Αντωνοπούλου ότι  αποτελεί θετική εξέλιξη το γεγονός ότι το Υπουργείο εισάκουσε τις  προτάσεις της αυτοδιοίκησης και κατένειμε  προσωπικό με βάση τις ανάγκες και τις ελλείψεις συγκεκριμένων ειδικοτήτων επιλύοντας προβλήματα, έστω προσωρινά, που αδυνατούσαμε να επιλύσει εξαιτίας του μειωμένου προσωπικού .

Να σημειωθεί ότι οι ωφελούμενοι θα αξιοποιηθούν σε έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης, σε επισκευές κτιρίων και δομών, όπως επίσης και σε παιδικές χαρές, πάρκα κ.τ.λ . Έργα τα οποία είναι αναγκαία να γίνουν, αφού θα βελτιώσουν την καθημερινή ζωή των κατοίκων, τις  κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες, σημείωσε ο κ. Παπαναστασίου και τόνισε με έμφαση, ότι η περιοχή μας βιώνει  τα δραματικά «σημάδια της  κρίσης και προ κρίσης». Ιδιαίτερη  αναφορά έκανε και στην άδικη απομόνωση που έχει περιέλθει το Αγρίνιο παραμένοντας αποκομμένο από τα σύγχρονα δίκτυα (μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι κτλ) ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κατάρρευση της καπνοκαλλιέργειας, που αποτελούσε «ατμομηχανή» για τον Δήμο και την Αιτ/νία. «Η ανεργία παραμένει μεγάλη πληγή για το Δήμο μας και οφείλουμε να συνεργαστούμε για να δώσουμε αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα του Δήμου και των πολιτών. Η Δημοτική Αρχή θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια,  η οποία  κινείται σε αυτήν την κατεύθυνση» κατέληξε ο κ. Παπαναστασίου.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, κ. Ρ. Αντωνοπούλου αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες του προγράμματος και ευχαρίστησε τον κ. Παπαναστασίου για τις προτάσεις που είχε καταθέσει σε προγενέστερη σύσκεψη στο Υπουργείο, κατά   το σχεδιασμό του προγράμματος, ενώ
υπογράμμισε, ότι  ο Δήμος Αγρινίου ήταν από τους πρώτους δήμους που δόθηκαν  θέσεις απασχόλησης, διότι εντοπίστηκε  μεταξύ των πιο ευάλωτων της χώρας, ύστερα από ανάλυση στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, του συστήματος Εργάνη και του ΟΑΕΔ .


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ









 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template