ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

6/4/16

«Ανθρωπογραφίες – έργα από τη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου»


«Ανθρωπογραφίες – έργα από τη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου»                
στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


    Η Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία» διοργανώνει την έκθεση «Ανθρωπογραφίες» με έργα από τη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου.     
                                 
Στην έκθεση, την οποία θα εγκαινιάσει ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου, το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 στις 7,30 μμ., θα παρουσιασθούν σημαντικά έργα ζωγραφικής και γλυπτικής  τριάντα κορυφαίων Ελλήνων εικαστικών δημιουργών, οι οποίοι, με έναν ιδιότυπο τρόπο, «διαλέγονται» με θέμα τον Άνθρωπο.

Η δομή της έκθεσης περιλαμβάνει δυο ενότητες έργων. Από τη μία δάσκαλοι, όπως οι Τσαρούχης, Μόραλης, Νικολάου, Εγγονόπουλος, Μπότσογλου και από την άλλη, η νέα γενιά, όπως οι Δασκαλάκης, Παπανικολάου, Σακαγιάν, Μποκόρος, Ρόρρης, Μανουσάκης, Μαντζαβίνος, Φιλοπούλου, κ.ά.  Όλοι τους  με το ίδιο κοινό  χαρακτηριστικό, την προσήλωση στις αξίες της παραστατικής τέχνης και στις παραδοσιακές τεχνικές έκφρασής της.

Τα έργα της έκθεσης,  που ανήκουν  στο Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία», αποτελούν πολύτιμα κομμάτια από την μουσειακών πλέον διαστάσεων συλλογή του Σωτήρη Φέλιου, ενός από τους σημαντικότερους σύγχρονους συλλέκτες, ο οποίος συγκεντρώνει έργα τέχνης από τις αρχές της δεκαετίας του '90, «όχι με επενδυτικό  κριτήριο, αλλά σε μια προσπάθεια αναζήτησης του νοήματος, της ταυτότητας και της αυτοσυνείδησης».

Τμήματα της συλλογής έχουν «ταξιδέψει» σε επιλεγμένους χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως, ενδεικτικά, το Μουσείο Μπενάκη (Αθήνα 2002 & 2009), το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Θεσσαλονίκη 2003), το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Αθήνα 2010), το Σισμανόγλειο Μέγαρο (Κωνσταντινούπολη 2010), το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας (Βενετία 2011), το Vittoriano (Ρώμη 2012), το Ίδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως (Άνδρος 2012 & 2014), τα Παραρτήματα της Εθνικής Πινακοθήκης (στο Ναύπλιο και στην Κουμαντάρειο Πινακοθήκη Σπάρτης 2013), το Διεθνές Εικαστικό Φεστιβάλ Re-Culture III (Σκαγιοπούλειο, Πάτρα 2014), τη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων (Χανιά 2014).


Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Μαΐου 2016.

Επισκέψεις καθημερινά: 10:00-13:30 &18:00-21:00,  Κυριακή: 11:00-14:00, Δευτέρα κλειστά.

Για ομαδικές επισκέψεις κρίνεται απαραίτητη η έγκαιρη επικοινωνία.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ,  Δ. Βότση 2, Αγρίνιο,
τηλ.: 26413 60316,   e-mail:  pinakothiki@agrinio.gr



ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:













 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template