ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

12/4/16

507 γυναίκες υποβλήθηκαν σε μέτρηση οστικής πυκνότητας

 Συνολικά 507 γυναίκες υποβλήθηκαν  σε μέτρηση οστικής πυκνότητας στην περιφέρεια του Δήμου Αγρινίου, εκ των οποίων 122 εξετάστηκαν στο Αγρίνιο, στο χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Αγρινίου και 385 στις Τοπικές Κοινότητες Καινουρίου, Παντανάσσης,  Καλυβίων,  Δοκιμίου, Αγίου Κωνσταντίνου, Παπαδατών, Στράτου και Αγγελοκάστρου.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής που  υλοποιεί  ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης .

Ο  Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας κ. Κώστας Καλαντζής με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος δήλωσε: «Η υλοποίηση του Προγράμματος Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας σημείωσε επιτυχία ,με τις γυναίκες του Δήμου μας να ανταποκρίνονται ικανοποιητικά. Αγκάλιασαν με ενθουσιασμό και μεγάλο ενδιαφέρον το πρόγραμμα,  αφού μέσω αυτού τους προσφέρθηκε μια σημαντική και συγχρόνως δωρεάν εξέταση στα πλαίσια του προληπτικού προγραμματισμού τους για την οστεοπόρωση. Η πρόληψη δεν είναι έργο μόνο των ειδικών ,αλλά αποτελεί υπόθεση όλων μας. Ο Δήμος Αγρινίου ως μέλος του ΕΔΔΥΠΠΥ, εκτιμώντας την εξαιρετική συμβολή του Δικτύου σε θέματα δημόσιας υγείας των πολιτών, προσπαθεί να υλοποιεί όσον τον δυνατόν περισσότερα από τα προγράμματα του ΕΔΔΥΠΠΥ.  Είναι χαρά μας που ως μέλη μπορούμε με τη συμμετοχή μας να συμβάλουμε στην διάδοση της βασικής ιδέας του Δικτύου, για την προαγωγή και την πρόληψη της Δημόσιας Υγείας. Θέλω να επισημάνω την άριστη συνεργασία που είχαμε με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας και να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στα στελέχη του για το δημιουργικό του έργο. Στη σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης τέτοιες δράσεις ανακουφίζουν τους συμπολίτες μας για αυτό είναι σημαντικό και ελπιδοφόρο να συμβάλουμε όλοι για τη διατήρηση της υγείας και της ποιότητας ζωής»


 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template