ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

27/3/14

Συνέντευξη τύπου Δημάρχου Αγρινίου για τα οικονομικά.

Νοικοκυρεμένος, υγιής και βιώσιμος ο Δήμος Αγρινίου, ικανός να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής.


     Ο Δήμος Αγρινίου είναι στους πλέον υγιείς και βιώσιμους οικονομικά Δήμους, με βάση τους οικονομικούς δείκτες που παρουσίασε διεξοδικά ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός κατά τη διάρκεια  συνέντευξης τύπου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, την Πέμπτη 27 Μαρτίου.
     Ο κ. Μοσχολιός υπογράμμισε ότι στην πιο δύσκολη μεταπολεμική εποχή για τη χώρα και την αυτοδιοίκηση, παρά τις μειώσεις θεσμοθετημένων επιχορηγήσεων (ΚΑΠ – 46,26, ΣΑΤΑ- 53% το 2013 – 2014) με σκληρή δουλειά, με μέθοδο και αποτελεσματικότητα καταφέραμε όχι μόνο να κρατήσουμε όρθιο το Δήμο αλλά να υλοποιήσουμε και ένα τεράστιο έργο .
     Ενδεικτικά, ο Δήμαρχος Αγρινίου αναφέρθηκε στη σταθερή τιμολογιακή πολιτική, χωρίς καμιά αύξηση στα Δημοτικά Τέλη (αντίθετα μείωση κατά 12% στο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΑ από το 2014), στη μείωση των λειτουργικών δαπανών μεταξύ 2010 – 2013 κατά 49,69 %, στη μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών μεταξύ 2010- 2013 κατά 46,22% και στη μείωση οφειλών από δάνεια κατά 18,78%.
   Επίσης, επισήμανε ότι διοχετεύτηκαν στην αγορά την τριετία 2011-2013 περισσότερα από 93.000.000,00 €, τονώνοντας την τοπική οικονομία και επιτεύχθηκε θεαματική αύξηση του προϋπολογισμού του Τεχνικού Προγράμματος.

  

 Αναλυτικά η εισαγωγική τοποθέτηση του Δημάρχου Αγρινίου κ. Παύλου Μοσχολιού.

Κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε., σας ευχαριστώ για την παρουσία σας στη σημερινή συνέντευξη τύπου, που σκοπό έχει να ενημερώσει εσάς και τους Αγρινιώτες για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Αγρινίου.
Έχουμε πει αρκετές φορές, ότι η εφαρμογή του προγράμματος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, δυστυχώς, συνέπεσε με την πιο δύσκολη οικονομικά τριετία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόστηκαν, και συνεχίζουν να εφαρμόζονται στη χώρα μας, έθεσαν σε δοκιμασία τη λειτουργία, ακόμα και την υπόσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Επιτρέψτε μου, παρακαλώ, να παραθέσω τα στοιχεία, που δηλώνουν μέσα σε ποιο οικονομικό περιβάλλον κληθήκαμε να λειτουργήσουμε ως Δήμος Αγρινίου και να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των συνδημοτών μας.
 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template