ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

29/3/14

7ος Ημιμαραθώνιος ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ Κυριακή 30/3/2014 στο Αγρίνιο.

Ο 7ος Ημιμαραθώνιος ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και την Κυριακή 29 και 30 Μαρτίου 2014 αντίστοιχα. Οι αγώνες στη μνήμη του Μιχάλη Κούση δεν αποτελούν μόνο ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός για την περιοχή μας, αλλά και δείγμα αναγνώρισης της συμβολής του κορυφαίου αυτού αθλητή στην αναβάθμιση και προώθηση του αθλητισμού.
Πρόκειται για μία μεγάλη αθλητική διοργάνωση, ενταγμένη στο επίσημο πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ στην οποία παίρνουν μέρος κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες μεγάλων αποστάσεων.
Στόχος του Δήμου Αγρινίου είναι το σπουδαίο αυτό αθλητικό γεγονός να καθιερωθεί ως μόνιμος και σταθερός αθλητικός θεσμός και να εξελιχθεί τα επόμενα χρόνια σε αγώνα διεθνούς φήμης και κύρους, αντάξιο του ονόματος του ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΣΗ και της αθλητικής παράδοσης της πόλης μας.
Λίγα λόγια για τον Μιχάλη Κούση
«Ο Μιχάλης είχε τρομερή ανθεκτικότητα. «Stamina»» , όπως έλεγε και ο γέρο Ιγκλόι για τον αγρινιώτη αθλητή.«Αγαπούσε με πάθος το τρέξιμο και ήταν αφοσιωμένος σε αυτό ». Μ’αυτά τα λόγια περιγράφει τον Μιχάλη Κούση ο πρώτος του προπονητής, Γρηγόρης Μπενέκας.
« Ήταν τόσο το πείσμα του, ώστε σ’έναν αγώνα 3.000μ. στο Καραϊσκάκη, στην εκκίνηση, ένας άλλος αθλητής τον πάτησε στον αχίλλειο τένοντα τραυματίζοντας τον σοβαρά. Ο Μιχάλης τερμάτισε τον αγώνα ξυπόλητος ποτίζοντας το ταρτάν με το αίμα του. Μετά το τέλος του αγώνα χρειάστηκαν 20 ράμματα».

 Ο Μιχάλης Κούσηςέλαβε μέρος στον πρώτο του αγώνα στο Αγρίνιο, στις 26 Ιανουαρίου του 1969, σε ηλικία 16 ετών. Κέρδισε με ευκολία το Διανομαρχιακό Πρωτάθλημα Ανώμαλου Δρόμου Αιτωλοακαρνανίας και έτσι ξεκίνησε τη μεγάλη του πορεία προς τις επιτυχίες. Κάτω από τις οδηγίες του Γ.Μπενέκα καταφέρνει μέσα στα επόμενα 2 χρόνια να βελτιώσει το Πανελλήνιο ρεκόρ στα 10.000 μ. εφήβων με 32΄:24΄΄ στις 26 Σεπτεμβρίου του 1971 στην Καβάλα.
 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template