ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

12/3/14

Πατιόπουλο-Περδικάκι: Στους 22 πιο επικίνδυνους δρόμους του κόσμου!

Η επαρχιακή οδός που ενώνει τα χωριά Πατιόπουλο και Περδικάκι, στην Αιτωλοακαρνανία, συμπεριλαμβάνεται στους 22 πιο επικίνδυνους δρόμους του κόσμου, σύμφωνα με διαδραστικό χάρτη βρετανικής εταιρείας που δείχνει τα σημεία του πλανήτη όπου η οδήγηση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.
Σύμφωνα με την «Daily Mail» στην κορυφή του καταλόγου βρίσκεται ο δρόμος North Yungas στη Βολιβία, ο οποίος είναι παγκοσμίως γνωστός ως «δρόμος του θανάτου».
Ο δρόμος αυτός, που διασχίζει την περιοχή Γιούνγκας, έχει μήκος 64 χιλιομέτρων, περνάει από απότομους γκρεμούς, είναι πολύ στενός και δεν διαθέτει προστατευτικά, με συνέπεια να υπάρχει κίνδυνος πτώσης στον γκρεμό όταν διασταυρωθούν δύο αυτοκίνητα. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει fear factor 10/10.
Δεύτερος πιο επικίνδυνος είναι ο δρόμος των 12 χιλιομέτρων που διασχίζει το εθνικό πάρκο Fairy Meadows (τοπικά λέγεται Joot) στο Πακιστάν. Βρίσκεται σε υψόμετρο 3.300 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, είναι προσβάσιμος μόνο με τζιπ και στον διαδραστικό χάρτη περιγράφεται ως «ασταθής και στενός».
Ο μεγαλύτερος δρόμος του κόσμου, ο παναμερικανικός αυτοκινητόδρομος των 48.000 χιλιομέτρων που ενώνει την Αλάσκα με τη Νότια Αμερική, ακολουθεί, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, των κατολισθήσεων, των απρόσβατων σημείων όταν βρέχει και των κοπαδιών από ζώα που τον διασχίζουν καθημερινά.
Άλλοι δρόμοι στον χάρτη είναι ο διασιβηριανός αυτοκινητόδρομος στη Ρωσία, η λεωφόρος Commonwealth στις Φιλιπίνες, ο δρόμος του φαραγγιού Skippers στη Νέα Ζηλανδία και ο «Αυτοκινητόδρομος του Θανάτου» (Rodovia de Morte) στη Βραζιλία.
Ανάμεσα σε όλ’ αυτά τα… μεγαθήρια φιγουράρει και η επαρχιακή οδός Πατιόπουλο – Περδικάκι, η οποία βαθμολογήθηκε με 6/10 και περιγράφεται ως ένας δρόμος με «ελάχιστη πρόσφυση εξαιτίας χαλαρού οδοστρώματος» και «τεράστιες λακκούβες».
Είναι επίσης «εξαιρετικά στενή σε σημεία επικίνδυνα για πτώση και από τις δύο κατευθύνσεις» αλλά «χωρίς προστατευτικές μπάρες».
Ο χάρτης καταρτίστηκε με βάση την περυσινή έκθεση για την οδική ασφάλεια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και άλλες πηγές, από την βρετανική εταιρεία Driving Experiences.
Οι ειδικοί έλαβαν υπ’ όψιν διάφορες παραμέτρους (λ.χ. την κατάσταση του οδοστρώματος, το αν υπάρχουν προστατευτικές μπάρες, τον αριθμό νεκρών σε τροχαία σε όλη τη χώρα, τις καιρικές συνθήκες) για να τον καταρτίσουν.
Με βάση αυτές τις παραμέτρους λοιπόν, βαθμολόγησαν κάθε δρόμο από το 1 έως το 10 (το χειρότερο) αναλόγως με το πόσο επίφοβος είναι (fear factor).
Με ένα κλικ στα «θαυμαστικά» που σηματοδοτούν τη θέση κάθε δρόμου στο χάρτη, οι οδηγοί μπορούν να διαβάσουν περιγραφές των δρόμων και στοιχεία που τεκμηριώνουν – κατά την άποψή τους – την επικινδυνότητά τους.

 agriniopress
 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template