ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

21/2/14

Αρθρο της Ζέφης Δημαδάμα "Μήπως αυτό είναι το στοίχημά μας;"

Διαπιστώνεται καθημερινά ότι η πολιτική, κοινωνική και πνευματική ζωή της χώρας υποβαθμίζεται, ο διάλογος σπάνια πραγματοποιείται με επιχειρήματα, αλλά αντικαθίσταται από ρηχές ατάκες και όρους lifestyle, με επικίνδυνους ημιμαθείς να εισβάλλουν στην καθημερινότητά μας.

Η έλλειψη παιδείας και πολιτισμού, αλλά και η αποτυχία των θεσμών επί σειρά ετών να αναχαιτίσουν την προώθηση εξευτελιστικών προτύπων ζωής από τα ΜΜΕ, αλλά και από πολιτικούς, επιχειρηματίες, συνδικαλιστές και καλλιτέχνες, αντανακλώνται δραματικά στις μέρες μας.

Όσο τα παραπάνω διαιωνίζονται, τόσο θα γιγαντώνονται φαινόμενα ακραίου λαϊκισμού, φασιστικών συμπεριφορών, ισοπεδωτικών λογικών, κωμικοτραγικών αντιπαραθέσεων χωρίς ουσία και θα προβάλλονται αξιολύπητα πρότυπα ανδρών και γυναικών, ενώ συγχρόνως δεν θα προτείνονται λύσεις και ορθολογικές προτάσεις για τα κρίσιμα θέματα που αντιμετωπίζουμε.

Αναρωτιέται κανείς αν έχουν ξαφνικά εξαφανιστεί οι ικανοί, οι έντιμοι και οι δημιουργικοί άνθρωποι από τη χώρα μας. Αν τελικά έμειναν μόνο οι ίδιοι και οι ίδιοι να “ανακυκλώνονται” και να προσπαθούν με κάθε τρόπο να (μας) επιβληθούν... Κι όμως, όλοι μας συναντούμε δίπλα μας άτομα που εργάζονται με αξιοπρέπεια και μαχητικότητα, που προσφέρουν έργο σε επιστημονικό, κοινωνικό, πολιτικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Μήπως αυτό είναι το στοίχημά μας; Να ξεχωρίσουμε και να παροτρύνουμε αυτούς τους ανθρώπους, να αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο; Να επιλέξουμε αυτούς τους ανθρώπους, αντί αυτών που υπερπροβάλλονται με αλαζονεία και εγωκεντρισμό;

Είναι πρωτίστως δική μας ευθύνη, ως πολίτες και όχι ως πελάτες ή θεατές, να δώσουμε την ευκαιρία σε νέα πρόσωπα να δοκιμαστούν και σε ρεαλιστικές προτάσεις να αξιολογηθούν.

Στις επερχόμενες τοπικές και περιφερειακές εκλογές καθώς και στις ευρωεκλογές, αυτή τη φορά, να ξεχωρίσουμε καταρτισμένους και ικανούς ανθρώπους με επαγγελματική και κοινωνική διαδρομή, με πολιτικό ήθος και βούληση για συλλογική δουλειά, ώστε να οργανωθεί ένα αποτελεσματικό, σύγχρονο πλαίσιο διακυβέρνησης.

Όσο και να ακούγεται “κλισέ”... η ψήφος μας έχει δύναμη... ας τολμήσουμε...
*Η Ζέφη Δημαδάμα είναι Δρ. Οικονομικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.
Από την ιστοσελίδα Μεταρρύθμιση
www.metarithmisi.gr/el/sx_printText.asp?textID=27461
 

Discover Agrinio

Βάλτος

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template