ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

3/2/14

ΟΜΙΛΙΑ Β. ΦΩΤΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Τις προτάσεις του για την ανάπτυξη του νομού Αιτωλοακαρνανίας, ως ομιλητής στην εκδήλωση: "Επιχειρηματικό Χωριό Αιτωλοακαρνανίας", που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στη πόλη του Αγρινίου, κατέθεσε ο Σύμβουλος Επιχειρήσεων κ. Βασίλης Φωτάκης.
Ως εισηγητής του θέματος: "Αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της Αιτωλοακαρνανίας", παρέθεσε μια σειρά προτάσεων για την ανάπτυξη του νομού, τονίζοντας πως το συμφέρον του τόπου δεν εξυπηρετείται με διχασμούς και ακραίους φανατισμούς, αλλά με ενότητα, σύμπνοια και καθαρές προτάσεις για το μέλλον.
Όπως συγκεκριμένα ανέφερε: "Το συμφέρον του τόπου είναι ενωμένοι να πάμε μπροστά. Με διαφορετικές απόψεις πιθανώς. Με διαφορετικές αφετηρίες. Αλλά με μοναδικό γνώμονα, την αγάπη μας για το τόπο που γεννηθήκαμε και ζούμε. Μακριά από λαϊκισμούς, μεμψιμοιρίες και δισταγμούς. Άλλωστε, είμαι βέβαιος ότι θα συμφωνήσετε όλοι σας, πως τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα."
Συνεχίζοντας: "Προσωπικά, δεν ήρθα να σας πω ότι υπάρχει μαγικό ραβδί ώστε να δώσουμε λύση σ' όλα τα ζητήματα που απασχολούν τη γεωγραφική μας ενότητα. Αν ήμουν υποστηρικτής αυτών των λύσεων, εσείς πρώτοι θα έπρεπε να αμφιβάλλετε για την ειλικρίνειά μου. Σ' ότι με αφορά, δηλώνω παρών στη γενέτειρά μου και συστρατεύομαι μαζί με εσάς, τους ενεργούς πολίτες για την επόμενη μέρα της Αιτωλοακαρνανίας. Με όπλα μου, την αγάπη μου για το τόπο μας, την επαγγελματική μου εμπειρία, τη θέληση για προσφορά αλλά προπαντός την έντιμη και ειλικρινή σχέση που διέπει την έως σήμερα επικοινωνία μας."
Ο κ. Φωτάκης κατά την ομιλία του, έκανε λόγο για την υιοθέτηση αναπτυξιακών μέτρων που θα ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και θα βελτιώνουν το οικονομικό κλίμα, εκμεταλλευόμενοι τον φυσικό πλούτο της Αιτωλοακαρνανίας Ενώ, η όλη στρατηγική, όπως ανέφερε, θα πρέπει να εστιάζεται στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής (γεωγραφική θέση, μεταφορικά έργα μεγάλης εμβέλειας, ύπαρξη Ερευνητικών Ινστιτούτων, τουριστικοί και πολιτιστικοί πόροι κτλ.) αλλά και στην αντιμετώπιση των αδυναμιών της Περιφέρειας (χαμηλό κατά κεφαλήν ΑΕΠ, χαμηλό επίπεδο ανταγωνιστικότητας, προβλήματα στην αγορά εργασίας, ελλείψεις σε βασικές υποδομές κτλ.).
Οι θέσεις του κ. Φωτάκη, θα παρουσιαστούν αναλυτικά τις επόμενες μέρες από τα μέσα ενημέρωσης.
 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template