ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

29/1/14

Συναντήσεις με τους ελεγκτές της Τρόικα

Συναντήσεις με τους ελεγκτές της Τρόικα
ενόψει της επίσκεψης τους στην Ελλάδα

“Η μοναδική πραγματική λύση που μπορεί να δοθεί στο θέμα της Τρόικα είναι να τελειώσει ο ρόλος της σύντομα”, τόνισε ο ευρωβουλευτής και Πρόεδρος των “Έλληνων Ευρωπαίων Πολιτών” Γιώργος Χατζημαρκάκης στις συναντήσεις που είχε στις Βρυξέλλες, με τους εισηγητές της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων του Ε.Κ. Otmar Karas και Liem Hoang Ngoc που έρχονται αύριο στην Αθήνα στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη λειτουργία της Τρόικα στα κράτη-μέλη. 
Ο κ. Χατζημαρκάκης κατά τις παραπάνω συναντήσεις αναφέρθηκε στα αρνητικά αποτελέσματα που είχε για την ελληνική κοινωνία η λειτουργία της Τρόικα στη χώρα και επεσήμανε πως θεωρεί ιδιαίτερα κρίσιμο το ρόλο των εισηγητών διότι από τις προτάσεις τους θα φανεί αν πραγματικά υπάρχει η πρόθεση να αλλάξει μια αποδεδειγμένα λανθασμένη πολιτική. Εξέφρασε δε την αντίθεσή του στο σημερινό τρόπο διαχείρισης της διάσωσης μέσα από την Τρόικα και τον απόλυτο έλεγχο των Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. 
“Η διακυβερνητική διαχείριση του ζητήματος έχει αποτύχει. Χρειαζόμαστε ένα νέο εργαλείο που θα αντικαταστήσει το ESM και θα ακυρώσει τη λειτουργία της Τρόικα. Χρειαζόμαστε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο που θα λειτουργεί με την κοινοτική μέθοδο και τον έλεγχο του Ευρωκοινοβουλίου. Η επιρροή των ισχυρών κρατών – μελών όπως ισχύει σήμερα, με τους δανειστές να επιβάλλουν δυσβάστακτους όρους, οδηγεί σε αδιέξοδο. Δυστυχώς αυτό που φαίνεται προς το παρόν να κυριαρχεί είναι η πρόθεση των δανειστών να μην θέλουν να μειώσουν την επιρροή τους. Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο παιχνίδι πολιτικού εκβιασμού προς την Ελλάδα”, δήλωσε ο κ. Χατζημαρκάκης. 
 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template