ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

29/1/14

Συνέντευξη του Δημάρχου Αγρινίου κ. Παύλου Μοσχολιού

Εισαγωγική τοποθέτηση του Δημάρχου Αγρινίου κ. Παύλου Μοσχολιού στη συνέντευξη τύπου για τον «Απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής».

Αγαπητοί εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε.,
Σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ για την παρουσία σας.
Συμπληρώθηκαν αυτές τις μέρες τρία χρόνια από τότε που, με την εντολή του Αγρινιώτικου λαού  προς εμένα προσωπικά και το συνδυασμό «ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΓΡΙΝΙΟ», κληθήκαμε να οργανώσουμε το νέο μεγάλο Δήμο που προέκυψε από την εφαρμογή του προγράμματος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ και να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας.
Στα τρία χρόνια που διανύσαμε, η χώρα βίωσε και βιώνει τη μεγαλύτερη κρίση στην μεταπολεμική ιστορία της. Μια κρίση η οποία έθεσε σε δοκιμασία το σύνολο σχεδόν του Ελληνικού λαού, ιδιαίτερα τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, τους συνταξιούχους, τους μισθωτούς, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και το δικαίωμα στην εργασία.
Μια κρίση που έπληξε και πλήττει τα μεσαία στρώματα, την μικρομεσαία επιχείρηση. Που οδήγησε σε κλείσιμο πολλών εμπορικών καταστημάτων και μικρομεσαίων βιοτεχνικών επιχειρήσεων.
Ταυτόχρονα, οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόστηκαν και συνεχίζουν δυστυχώς να εφαρμόζονται, έθεσαν σε δοκιμασία και την ίδια την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού ο οικονομικός και θεσμικός στραγγαλισμός της, ανέκοψε την πορεία διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας και της στέρησε σημαντικές δυνατότητες.
Η μείωση των εσόδων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους ξεπέρασε το 60%, η ΣΑΤΑ μειώθηκε κατά 55 % περίπου, ενώ για το 2014 είναι μειωμένη κατά 53% σε σχέση με το 2013 . Υπήρχαν δε διαστήματα, όπως το 2012, όπου για 11 συνεχείς μήνες δεν εισέρευσε στο Δήμο ούτε ένα ευρώ από τη ΣΑΤΑ.
Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον, μιας πρωτοφανούς οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης, θέσαμε ως πρώτη προτεραιότητα την άμβλυνση των επιπτώσεων αυτής της άδικης και καταστροφικής για τα λαϊκά στρώματα πολιτικής. Μιας πολιτικής που ωθεί στο περιθώριο μεγάλα τμήματα του λαού μας, τα οδηγεί στην ανέχεια, ακόμη και στην αντιμετώπιση προβλημάτων επιβίωσης.
Μαζί με τους πολίτες και τους Φορείς αναπτύξαμε ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, ενισχύοντας τις κοινωνικές δομές του Δήμου και δημιουργώντας νέες.
Χίλιες τετρακόσιες οικογένειες στηρίζονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το κοινωνικό ιατρείο αριθμεί 600 δικαιούχους, το κοινωνικό οδοντιατρείο εξυπηρέτησε περισσότερα από 450 περιστατικά, ενώ στο κοινωνικό φαρμακείο εκτελέστηκαν περισσότερες από 2.220 συνταγές.
Το πλέγμα των δράσεών μας στον τομέα αυτόν συνθέτουν οι 24 Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί που εξυπηρετούν πλέον των 1.100 παιδιών – χωρίς τροφεία, τα πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι που παρέχει υπηρεσίες σε 800 συνδημότες μας, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων που εξυπηρετεί 65 άτομα, το ΚΔΑΠ και το ΚΔΑΠ με αναπηρίες που εξυπηρετούν 250 και 85 άτομα αντίστοιχα, το ΚΑΠΗ όπου είναι εγγεγραμμένα 2.700 μέλη, το Ιατροκοινωνικό Κέντρο που παρέχει υπηρεσίες σε 400 άτομα, ο Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών που θα λειτουργήσει το επόμενο διάστημα, το Χαμόγελο του Παιδιού, η κατασκευή νέων σύγχρονων εγκαταστάσεων της ΕΛΕΠΑΠ και η δημοτική συγκοινωνία, που στηρίζει κυρίως τους συνδημότες μας με χαμηλά εισοδήματα.
Τέλος, θα πρέπει να υπενθυμίσω ότι επί 6 συναπτά έτη, δεν αυξήσαμε τα δημοτικά τέλη και τα τέλη ύδρευσης, ενώ για το 2014 προχωρήσαμε σε μείωση 12% στο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΑ και επεκτείναμε στο 50% το  κοινωνικό τιμολόγιο για τους πολύτεκνους και τα ΑΜΕΑ.
Η κρίση, όπως προείπα, είχε τις επιπτώσεις της και στους εργαζόμενους στο Δήμο, καθώς και την ίδιο το θεσμό της Τ.Α., με την κατάργηση αρμοδιοτήτων. Από την πρώτη στιγμή αντιταχθήκαμε σ’ αυτές τις πολιτικές, σταθήκαμε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους, σε συνεργασία μαζί τους μεθοδεύσαμε τους αγώνες, που περιελάμβαναν στήριξη στις δικαστικές διεκδικήσεις, κλείσιμο του Δήμου κλπ.
Παράλληλα, δεν ασκήσαμε πολιτικές αύξησης του προσωπικού του Δήμου, ούτε και του προσωπικού μου γραφείου, γεγονός που, εκτός της οικονομικής επιβάρυνσης, θα έθετε σε πιθανό κίνδυνο τις θέσεις των ήδη εργαζομένων στο Δήμο.


Αγαπητοί εκπρόσωποι των ΜΜΕ.
Από την πρώτη μέρα εργαστήκαμε σκληρά, οργανώσαμε σωστά το Δήμο και διαχειριστήκαμε με πλήρη διαφάνεια τα οικονομικά του, γι’ αυτό καταφέραμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πολιτών.
Ασκήσαμε συνετή οικονομική πολιτική, με σεβασμό και στο τελευταίο ευρώ του Αγρινιώτη πολίτη και αναπτύξαμε δράσεις για τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας. Κατορθώσαμε έτσι να έχουμε ένα Δήμο οικονομικά υγιή, που σε καμιά στιγμή δεν κινδύνευσε να βρεθεί σε αδυναμία πληρωμών.
Μειώσαμε τις ανελαστικές δαπάνες κατά 50%, τα δάνεια κατά 18,78% και τα ληξιπρόθεσμα χρέη κατά 46%.
Η οικονομική υγεία του Δήμου και η σωστή οργάνωση των Υπηρεσιών μας, μας έδωσε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τα ζητήματα της καθημερινότητας. Ο Δήμος, με το Τμήμα Αυτεπιστασίας, (Καθαριότητα – Ηλεκτροφωτισμός – Πράσινο) ήταν παντού παρών, σε όλη τη γεωγραφική επικράτεια, σε όλους τους τομείς αρμοδιοτήτων του, ακόμη και εκεί που δεν είχε αρμοδιότητες.
Διοχετεύσαμε στην αγορά, μέσω έργων και προμηθειών, περισσότερα από 93 εκατομμύρια ευρώ την τριετία 2011-2013.
Με καθημερινό, σκληρό και διαρκή αγώνα, προωθήσαμε μέτρα και δράσεις σε όλους τους τομείς και υλοποιήσαμε σχεδόν στο σύνολό του το φιλόδοξο, αλλά ταυτόχρονα και ρεαλιστικό, πρόγραμμά μας, εκτελώντας ένα πρόγραμμα έργων που ξεπερνά σε προϋπολογισμό τα 162 εκατομμύρια ευρώ. Ένα πρόγραμμα έργων που εκτείνεται σε όλη τη γεωγραφική έκταση του Δήμου και καλύπτει όλη την περιοχή αρμοδιοτήτων του Δήμου.
Επιτρέψτε μου μια σύντομη αναφορά στους βασικούς στόχους του προγράμματός μας και στη συνέχεια είμαι στη διάθεσή σας να απαντήσω σε όποια ερώτηση επιθυμείτε.
Υποσχεθήκαμε την ενίσχυση της προσπελασιμότητας στο Δήμο μας.
Με έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 16 εκ. ευρώ κάναμε πράξη τη δέσμευσή μας.
Ενδεικτικά αναφέρω την κατασκευή του περιμετρικού δρόμου της Μακρυνείας, το δρόμο από Λεπενού προς ΧΥΤΑ,  την ασφαλτόστρωση του δρόμου από Τσιλιγιανέϊκα προς Ποταμούλα Δ.Ε. Μακρυνείας, τη βασική οδική αρτηρία κατά μήκος του ρέματος Ρεμπελιά, τις παρεμβάσεις στην εσωτερική οδοποιία, τη διάνοιξη δρόμων, και την αγροτική οδοποιία.
Παράλληλα:
-    Αγωνιστήκαμε για τη δημοπράτηση των 7 πρώτων χιλιομέτρων του δρόμου Αγρίνιο – Καρπενήσι.
-    Διεκδικήσαμε την εκπόνηση μελετών για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό, το δρόμο Αγρίνιο – Θέρμο και τη συνέχεια του δρόμου Αγρίνιο – Καρπενήσι, ώστε μα ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ.


Υποσχεθήκαμε στους Αγρινιώτες ότι θα αγωνιστούμε ώστε ο Δήμος να εξασφαλίζει σε όλους τους πολίτες το δικαίωμα να ζουν και να εργάζονται σε ένα φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον υψηλής ποιότητας.
Με έργα και δράσεις το κάνουμε πράξη.
-    Ολοκληρώσαμε τις διαδικασίες και δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Αγρινίου, εντάξαμε στο ΕΣΠΑ το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δ.Ε. Θεστιέων, υλοποιούμε το έργο ανάπλασης του Δημοτικού Πάρκου, καθώς και το έργο ανάπλασης – ανακατασκευής περιμετρικών οδών του Πάρκου, υλοποιούμε τη διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου παλαιού Μύλου, υπογράψαμε και αρχίζει τις επόμενες ημέρες η κατασκευή του έργου ανάπλασης – ανακατασκευής οδών στην περιοχή Αη Βασιλιώτικα, καθώς και το έργο κατασκευής δικτύου ποδηλατοδρόμου – πεζοδρόμου στην περιοχή Αη Γιάννη Ριγανά, κατασκευάσαμε νέα παιδική χαρά στην οδό Καλλέργη, ενώ ολοκληρώνονται οι διαδικασίες του διαγωνισμού για την αγορά οργάνων και για άλλες παιδικές χαρές. 
Επίσης,
-    Ολοκληρώσαμε την εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης κόμβων πόλεως Αγρινίου, Κατασκευάσαμε νέα πλατεία στον Άγιο Βλάσιο και αποπερατώσαμε την πλατεία Γαβαλούς.
-    Εφαρμόζουμε, με το Τμήμα Πρασίνου, ένα εκτεταμένο πρόγραμμα συντήρησης και ανάπτυξης του πρασίνου.
Ακόμη, εντάξαμε στο πρόγραμμα Leader, την κατασκευή Υπαιθρίου Θεάτρου στη θέση «Πανόραμα – Μαυρομμάτι» Δ.Ε. Παραβόλας και τη Διαμόρφωση θέσης θέας στην τοποθεσία Αγία Μαρίνα Καμαρούλας.

Υποσχεθήκαμε τη διασφάλιση της ποιότητας και της επάρκειας του νερού σε κάθε Δημοτική και Τοπική Κοινότητα.
Με έργα προϋπολογισμού 11.817.150 ευρώ, το κάνουμε πράξη.
Αναφέρω: Υδροδότηση Δήμου Αγρινίου από λίμνη Καστρακίου, προμήθεια εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου τηλεχειρισμού και διαχείριση διαρροών του δικτύου ύδρευσης της ΔΕΥΑ Αγρινίου, εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης στις περιοχές Γκένοβα, Κοκκινοπύλια και Μεσαία Ζώνη της πόλης του Αγρινίου, επέκταση αγωγού ύδρευσης νέου νοσοκομείου (χαμηλή ζώνη) και επέκταση αγωγού ύδρευσης μέχρι οικισμό Αγ. Ιωάννη Ρηγανά, ύδρευση της Δημοτικής κοινότητας Λεπενούς, πληθώρα παρεμβάσεων στα δίκτυα ύδρευσης Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.


Υποσχεθήκαμε την εφαρμογή πολιτικών Περιβαλλοντικής προστασίας, ώστε ο Δήμος μας να αναδείξει και να αξιοποιήσει αυτό το τεράστιο συγκριτικό του πλεονέκτημα, που είναι το φυσικό περιβάλλον, οι λίμνες και τα νερά.
Με έργα προϋπολογισμού 80.253.963 ευρώ, το κάνουμε πράξη.
Τα έργα αποχέτευσης – διαχείρισης υγρών αποβλήτων, η διαχείριση στερεών αποβλήτων, η αποκατάσταση ΧΑΔΑ και τα αντιπλημμυρικά έργα, συνθέτουν το σύνολο των παρεμβάσεών μας στον τομέα αυτό.
-    Επεκτείνουμε τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων (βιολογικός καθαρισμός).
-    Δημοπρατήσαμε τα συμπληρωματικά έργα αποχέτευσης παραλίμνιων οικισμών Τριχωνίδας.
-    Βαίνουν προς ολοκλήρωση τα έργα Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων και κεντρικού αποχετευτικού αγωγού με αντλιοστάσια οικισμού Λεπενούς Δήμου Στράτου και δικτύου Αποχέτευσης Νεάπολης ενώ ολοκληρώθηκε το έργο Αποχέτευσης νέου Νοσοκομείου Αγρινίου.
-    Εκτελείται το έργο Αποχέτευσης Αγγελοκάστρου.
-    Έγινε απεμπλοκή και κατασκευάζεται το δίκτυο αποχέτευσης οικισμών Καινουργίου και Παναιτωλίου Δήμου Θεστιέων.
-    Ολοκληρώθηκε η Β φάση για την επιλογή αναδόχου του έργου εγκατάσταση μηχανικής και βιομηχανικής επεξεργασίας αστικών αποβλήτων.
-    Εντάξαμε στο ΕΣΠΑ την προμήθεια κινητού εξοπλισμού λειτουργίας του έργου ΧΥΤΑ 2ης ΓΕΝ Ν Αιτ/νίας & ΣΜΑ Αμφιλοχίας.
-    Αποκαταστήσαμε τους ΧΑΔΑ των Δημοτικών Ενοτήτων Αγγελοκάστρου, Μακρυνείας, Αρακύνθου, Θεστιέων και Παραβόλας.
-    Ολοκληρώσαμε το έργο διευθέτησης στο χείμαρρο Ποταμούλας.
-    Προωθήσαμε την ανακύκλωση σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, τοποθετώντας 650 νέους κάδους ανακύκλωσης, και ενισχύσαμε τον εξοπλισμό μας με την απόκτηση νέου απορριμματοφόρου. Στόχος μας είναι η προώθηση του προγράμματος ανακύκλωσης πόρτα με πόρτα. 

Κυρίες και κύριοι,
με την ολοκλήρωση των έργων που σας ανέφερα, εντός της επόμενης διετίας, ο Δήμος Αγρινίου επιλύει οριστικά όλα τα ζητήματα ύδρευσης – αποχέτευσης και διαχείρισης στερεών αποβλήτων σε όλες τις Δημοτικές του Ενότητες. Με πολύ κόπο, με τεράστιο αγώνα, καταφέραμε να υπερνικήσουμε όλα τα εμπόδια και να δημιουργήσουμε τη βάση πάνω στην οποία θα στηριχθεί η ανάπτυξη του τόπου μας τα επόμενα χρόνια, αξιοποιώντας το συγκριτικό του πλεονέκτημα που είναι το περιβάλλον.

Επίσης,
Υποσχεθήκαμε την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος σχολικής στέγης.
Με έργα προϋπολογισμού 19.310.321 ευρώ, το κάνουμε πράξη.
Παραδίδεται το έργο Αποκατάστασης ζημιών από σεισμούς 2ου Δημοτικού Σχολείου, ανέγερση νέας πτέρυγας 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, ανέγερση Δ.Σ. Λεπενούς, ανέγερση ολοήμερου 19ου Δημοτικού σχολείου Αγρινίου, αποκατάσταση Γυμνασίου Γαβαλούς, Νηπιαγωγείο Παναιτωλίου και Νηπιαγωγείο Νεάπολης.

Κυρίες και κύριοι,
Το έργο μας επεκτείνεται σε όλους τους τομείς. 
Παρά την έλλειψη αρμοδιοτήτων, σταθήκαμε κοντά στους αγρότες της περιοχής μας. Εφαρμόσαμε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα συντήρησης της αγροτικής οδοποιίας, και με στόχο την αναζήτηση νέων καλλιεργειών και την ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών, οργανώσαμε ημερίδες (Στέβια, Ελιά κλπ) και προετοιμάζουμε σειρά νέων παρεμβάσεων. Παράλληλα, προετοιμαζόμαστε κατάλληλα, για το επόμενο ΕΣΠΑ, όπου ο πρωτογενής τομέας αποτελεί βασική προτεραιότητα.
Συγκροτήσαμε ομάδα εργασίας, με τη συμμετοχή των επαγγελματιών του τουρισμού, η οποία έχει επεξεργαστεί συγκεκριμένο πλάνο δράσης. Αποτέλεσμα αυτού είναι η λειτουργία από τις επόμενες ημέρες ενός site για την προώθηση του τουρισμού στην περιοχή μας.
Παρά τη δυσμενή οικονομική κατάσταση, δεν μειώσαμε τις δράσεις μας στον Πολιτισμό. Αντίθετα, ιδρύσαμε την Πινακοθήκη του Δήμου, ενώ το επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται και το έργο της μετατροπής της δημοτικής αγοράς σε χώρο πολιτισμού, προωθήσαμε την εκπόνηση μελετών για το αρχαίο Θέατρο Στράτου και την μετατροπή των καπναποθηκών Παπαπέτρου σε Μουσείο. 
Επίσης, στον τομέα του αθλητισμού, ολοκληρώνεται η κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων Τ.Κ. Καστρακίου, κατασκευάστηκαν με ίδια μέσα 5 γήπεδα ποδοσφαίρου στη Γαβαλού, το Παναιτώλιο, το Καινούριο, την Παραβόλα και το Δοκίμι, ενώ επισκευάσαμε και αναβαθμίσαμε τις εγκαταστάσεις του ΕΑΚ.


Φίλες και φίλοι,
Σε συνθήκες πρωτόγνωρες για τη χώρα και την τοπική αυτοδιοίκηση, στη σκληρότερη τριετία μετά την μεταπολίτευση, αντιμετωπίσαμε με επιτυχία, τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του Δήμου μας.
Θέλω ολόψυχα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, τα στελέχη και τους υπαλλήλους του Δήμου, καθώς και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, όλων των παρατάξεων, που παρά τις διαφωνίες μας συνέβαλαν στην επιτυχία,, μέσα από έναν πολιτισμένο και δημιουργικό διάλογο.
Ό,τι καταφέραμε δεν ήταν αυτονόητο. Τίποτα δεν χαρίζεται. Ό,τι πετύχαμε, κατακτήθηκε με πολύ δουλειά, με σκληρό, με τιτάνιο αγώνα. 
Αγωνιστήκαμε με αρχές και αξίες, κινηθήκαμε με μέθοδο και αποτελεσματικότητα και πετύχαμε να υλοποιήσουμε το σύνολο των βασικών στόχων του προγράμματός μας.
Δεν πανηγυρίζουμε. Δεν εφησυχάζουμε.
Συνεχίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια για:
-    τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής,
-    τη συνένωση όλων των κοινωνικών δυνάμεων του Δήμου μας και
-    τη δημιουργία όρων Ανάπτυξης και Απασχόλησης, με σεβασμό στο Περιβάλλον και την Ποιότητα Ζωής.
Οι καιροί απαιτούν την αναζήτηση νέων μορφών διεκδίκησης, με ξεκάθαρους στόχους και προτεραιότητες.
Ο αγώνας για τον τερματισμό των πολιτικών λιτότητας, πρέπει να συνδυαστεί με τον αγώνα για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου μας. Αυτό είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα.
Ο Δήμος Αγρινίου είναι έτοιμος. Με τεκμηριωμένες θέσεις και απόψεις συμμετείχε ενεργά στη διαμόρφωση του νέου Περιφερειακού ΕΣΠΑ, ωριμάζει τα έργα και θα αναδειχθεί και πάλι πρωταθλητής στην εκταμίευση πόρων του ΣΕΣ.
Τα έργα που υλοποιούμε δεν είναι ένας «τιμοκατάλογος» έργων. Είναι έργα στοχευμένα, που υπηρετούν μια τοπική αναπτυξιακή φιλοσοφία.
Η ολοκλήρωση των έργων αυτών εντός της επόμενης διετίας είναι ένα μεγάλο διακύβευμα.
Η προετοιμασία και αξιοποίηση του επόμενου χρηματοδοτικού πλαισίου 2014-2020, είναι το επόμενο.
Όμως, το θέμα δεν μπορεί και δεν εξαντλείται εκεί.
Η ενίσχυση της δημοκρατίας και των δημοκρατικών θεσμών, αποτελεί σταθερή και διαρκή προτεραιότητα.
Η αναβάθμιση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης, απαλλαγμένης από κηδεμονίες, με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, παραμένει πάντα βασικός μας στόχος.
Η ενότητα του λαού μας και η κοινωνική συμμαχία, αποτελεί πυξίδα για τη δράση μας, γιατί αντιλαμβανόμαστε την πολιτική σαν μια υπόθεση του συνόλου των πολιτών, των οργανώσεων, των κοινωνικών ομάδων που διακατέχονται από πάθος, από αγάπη, από διάθεση προσφοράς για το κοινό αγαθό κι όχι σαν βήμα εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για τη μετατροπή των Δήμων σε πρωτοβάθμια πολιτικά κύτταρα, σε κύτταρα δημοκρατίας, σε κύτταρα παραγωγικής ανασυγκρότησης, σε κύτταρα κοινωνικής αλληλεγγύης, σε κύτταρα συσπείρωσης ευρύτερων κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων.    
Η πορεία μας, το έργο μας και οι προτάσεις μας αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη, ικανή να στηρίξει μια νέα προσπάθεια που έχει ανάγκη η περιοχή μας. Είναι εχέγγυα μιας δυναμικής προοπτικής, για το Δήμο και την περιοχή.
Με αυτό το έργο, με τους δημότες και για τους δημότες, θα δώσουμε την επόμενη μεγάλη μάχη για ένα Σύγχρονο και Δημιουργικό Αγρίνιο.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ


 

Discover Agrinio

Βάλτος

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template