ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

13/11/12

«Ας πρόσεχαν» με τα φωτοβολταϊκά [video]

Στο βίντεο από το 7ο λεπτό και μετά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης κάνει μια ενδιαφέρουσα δήλωση στον δημοσιογράφο Μάκη Μάκκα σχολιάζοντας τo θέμα με της έκτακτης εισφοράς στα φωτοβολταϊκά. Λέει δηλαδή το αυτονόητο πως η όποια εισφορά δεν θα έπρεπε να είναι επί του τζίρου αλλά επί της κεδροφορίας, αφού οι αγρότες-επενδυτές δεν έχουν λάβει ακόμη έσοδα, αλλά ρίχνουν λεφτά κυρίως μέσα από δανεισμό.
Καλά τα λέει ο υπουργός μόνο που η Τρόικα είχε άλλη γνώμη… Το θέμα απασχολεί πολλοί τους αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας που είναι οι πρώτοι σε αιτήσεις για τα φωτοβολταϊκά. Η ΕΑΣ Αγρινίου έκανε τις τυπικές επιστολές διαμαρτυρίας, όμως αν τελικά οι αγρότες της περιοχής ακόμη και από το συμπληρωματικό εισόδημα -όπως ονόμασαν την επένδυση στα φωτοβολταϊκά- «μπουν μέσα» ποιος θα φταίει; Η κακιά Τρόικα ή αυτοί που παρακίνησαν τους αγρότες να επενδύσουν, όπως η ΕΑΣ Αγρινίου και ο τ. υφυπουργός Θάνος Μωραίτης;;; Εξάλλου δεν είναι μόνο το θέμα της εισφοράς που μπορεί να απογοητεύσει τους αγρότες αλλά και οι αλλαγές στις τιμές βασισμένες στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.
Πάντως από όποιον και αν ζητήσουν τις ευθύνες οι αγρότες, η απάντηση είναι έτοιμη από την εποχή του χρηματιστηρίου. «Ας πρόσεχαν» είχε πει τότε στους μικροεπενδυτές ο τέως πρωθυπουργός, αρχιερέας της διαπλοκής που μαγείρεψε μαζί με τον Παπαδήμο και τη Goldman Sachs τα στοιχεία για να μπει η Ελλάδα στο ευρώ, Κώστας Σιμήτης.


 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template