ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

9/10/12

Γράμμα της Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας προς συναδέλφους, γονείς και μαθητές

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΓΟΝΕΙΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
    Η κατάσταση στα σχολεία είναι πια εκρηκτική. Λείπουν  ακόμη και τα στοιχειώδη, φωτοτυπικό χαρτί, είδη καθαριότητας. Οι σχολικές επιτροπές δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν το ρεύμα, το νερό ούτε για να βάλουν πετρέλαιο.
    Χιλιάδες λαϊκές οικογένειες αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμα και στις στοιχειώδεις ανάγκες τους. Η ανεργία βρίσκεται μέσα σε κάθε σπίτι, σε πολλές περιπτώσεις εργάζεται μόνο ένα μέλος της οικογένειας, που προσπαθεί να συντηρήσει όλα τα υπόλοιπα. Τα παιδιά αυτών των οικογενειών  είναι οι μαθητές μας, έρχονται  στο σχολείο πολλές φορές σχεδόν νηστικά με ρούχα που δείχνουν αυτό που δείχνουν και τα θλιμμένα μάτια.
    Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται χιλιάδες εκπαιδευτικοί, ιδιαίτερα όσοι εργάζονται μακριά από το σπίτι τους, όσοι είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν ενοίκιο, όσοι είναι πολύτεκνοι, όσοι σπουδάζουν παιδιά, όσοι έχουν ένα μισθό, είναι νεοδιόριστοι ή με λίγα χρόνια δουλειάς. Αδυνατούν να τα φέρουν βόλτα, μετά την λεηλασία των μισθών, να καλύψουν τα έξοδα διαμονής, θέρμανσης, μετακίνησης κλπ, κοιμούνται στο αυτοκίνητο, υποσιτίζονται.
    Ας αναρωτηθούμε όλοι γιατί όλα αυτά.
    Γιατί συμβαίνουν ειδικά σήμερα  στην Ελλάδα του 2012 που η  τεχνογνωσία και εκπαίδευση των εργαζομένων είναι υψηλή, το κλίμα η τεχνολογία και οι δυνατότητες παραγωγής αγαθών είναι μεγάλες.
    Αυτό είναι το όνειρο για τη ζωή μας?
    Αυτός ο στόχος και τα ιδανικά μας?
    Επειδή ένα είναι σίγουρο, κανείς τίμιος άνθρωπος δεν μπορεί να δεχτεί αυτή τη βαρβαρότητα, αυτόν το νέο εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλουν ντόπιοι και ξένοι  υποτελείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να στηρίξουν τα κέρδη των μονοπωλίων ακόμη πιο βέβαιο είναι πως αυτή η λεηλασία της ζωής μας δεν θα λάβει τέλος αν όλοι εμείς δεν ορθώνουμε φράγμα στη βαρβαρότητα, δε χτίζουμε τείχος λαϊκής αλληλεγγύης και θαρραλέας αντίστασης.
    Σήμερα είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να βροντοφωνάξουμε και να απαιτήσουμε:
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΕ «ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ»
ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
-Έκτακτο γενναίο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για όλες τις ανάγκες των σχολείων.
-Πληρωμή των εκπαιδευτικών, όλων των εργαζομένων, συνταξιούχων με βάση τις ανάγκες τους.
-Άμεση αντιμετώπιση των κρουσμάτων υποσιτισμού των παιδιών της λαϊκής οικογένειας που ήδη εκδηλώνονται και θα ενταθούν. Να βγει έκτακτο κρατικό κονδύλι για τους Δήμους έτσι που να παρέχεται ένα γεύμα (π.χ.σάντουιτς, γάλα, χυμός) σε όλα τα παιδιά.
-Άμεση επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών. Δωρεάν συγκοινωνίες για τους μαθητές.
-Καμία συγχώνευση, κανένα κλείσιμο σχολείου.
-Άμεσος σχεδιασμός ανέγερσης σύγχρονων σχολείων. Επιδιόρθωση –επισκευή παλαιών.
-Καμιά απόλυση-καμιά εφεδρεία.
 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template