ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

16/5/12

«Πράσινο φως» για τις κτιριακές υποδομές του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος

Θάνος Μωραΐτης: «Σημαντική στιγμή για την Αιτωλ/νία»


Προχωρά με αξιοποίηση του θεσμού των ΣΔΙΤ η επίλυση του σοβαρού στεγαστικού προβλήματος του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας. Το έργο ενέκρινε σήμερα  η Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην  οποία συμμετείχε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Θάνος Μωραΐτης (ο οποίος ήταν και αρμόδιος για τα ΣΔΙΤ υπουργός).
Το έργο αφορά στην υλοποίηση σύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων για τις Σχολές και τις Διοικητικές του Υπηρεσίες στο Αγρίνιο. Στους χώρους που θα κατασκευαστούν περιλαμβάνονται αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία, βιβλιοθήκη, καθώς και εργαστήρια και χώροι ερευνητικής δραστηριότητας.

Προβλέπεται ότι η υλοποίηση του έργου θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη παροχή του εκπαιδευτικού και επιστημονικού έργου και θα συμβάλλει στην πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Θάνος Μωραΐτης δήλωσε σχετικά: «Στο Υπουργείο Ανάπτυξης κάναμε το προηγούμενο διάστημα ένα πραγματικό αγώνα δρόμου για να προετοιμάσουμε το φάκελο ένταξης του έργου. Πρόκειται για ένα ιδιαιτέρα σημαντικό έργο για την τοπική κοινωνία, ένα έργο που θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση του κύρους του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, της επιστημονικής και ακαδημαϊκής δραστηριότητας και κατ’ επέκταση στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Είναι το προϊόν μια συστηματικής, δύσκολης προσπάθειας που έγινε τους τελευταίους μήνες. Για την επιτυχή έκβαση θέλω να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν αποφασιστικά,  όπως τον Πρόεδρο Δημήτρη Σερπάνο και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Νικό Μαντζούφα, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Αγρινίου, τους τοπικούς φορείς καθώς και τον Σύλλογο Φίλων του Πανεπιστημίου που έχουν δώσει πραγματικούς αγώνες όλα αυτά τα χρόνια».

Με την παράλληλη αξιοποίηση κοινοτικών πόρων και ιδιωτικής χρηματοδότησης μέσω ΣΔΙΤ, επιτυγχάνεται μόχλευση ιδιωτικών πόρων για την υλοποίηση του έργου, καθώς επίσης μειώνεται η επιβάρυνση του δημόσιου προϋπολογισμού, ενώ αυξάνει η απορρόφηση κοινοτικών πόρων.

Στη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ συμμετείχαν η Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Άννα Διαμαντοπούλου, ο Υπουργός Οικονομικών, κ Φίλιππος Σαχινίδης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γεώργιος Παπακωνσταντίνου, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μαυρουδής Βορίδης, ο Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Αθανάσιος Μωραΐτης, καθώς και ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Νικός Μαντζούφας.




 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template