ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

29/4/12

Oμιλία Σ. Γιαννακά στο Παπαστράτειο Μέγαρο

Με σύνθημα ˝Το ΠΑΣΟΚ έχει δικαίωμα για μια νέα αρχή για τη χώρα˝ η βουλευτής κ.Σοφία Γιαννακά πραγματοποίησε σήμερα την κεντρική της ομιλία στο Παπαστράτειο Μέγαρο, στο Αγρίνιο.
˝Θέλουμε στις 6 Μαΐου η χώρα να έχει σχέδιο, να έχει κυβέρνηση, να έχει μια σταθερή βάση, να εγγυηθεί αυτή τη σανίδα σωτηρίας που μας έδωσαν οι Ευρωπαίοι. Αλλά και ο πολίτης πρέπει να ξέρει ποιος θα πάει στις 7 Μαΐου στο Eurogroup, ποιος μπορεί να διαπραγματευτεί, ποιος του παρέχει ασφάλεια και σιγουριά˝ τόνισε η κυρία Γιαννακά η οποία άσκησε κριτική στα λάθη της προηγούμενης περιόδου.
˝Δεν μπορέσαμε να εξηγήσουμε το πώς και το γιατί του Μνημονίου. Πώς μια χώρα με ανάπτυξη βρέθηκε τον Μάιο του 2010 στο χείλος της πτώχευσης. Πίστευα και πιστεύω ότι από το 2010 έπρεπε να ζητήσουμε τη γνώμη των Ελλήνων, τη γνώμη της παράταξης, να πούμε την αλήθεια, να εξηγήσουμε καθαρά τους αριθμούς και τις παθογένειες, και αφού εξηγήσουμε να ζητήσουμε από τότε συγνώμη.
Έπρεπε επίσης να εμπεδώσουμε ένα αίσθημα δικαίου. Πώς κόβεις τη σύνταξη του φτωχού χωρίς να αντιμετωπίσεις αυτούς που λεηλάτησαν το δημόσιο χρήμα.
Αυτούς που έβγαλαν τα εκατομμύρια από τις τράπεζες. Αν είχαμε ρωτήσει τότε τους Έλληνες, αν είχαμε ρωτήσει την παράταξη αυτό θα μας έλεγαν.
Ναι, να κάνουμε θυσίες αλλά να κάνουν θυσίες όλοι, ένα αίσθημα δικαίου ήθελε το ΠΑΣΟΚ.˝
Απευθυνόμενη στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ η κυρία Γιαννακά είπε:
˝Οι πολίτες που ανήκουν ηθικά, συναισθηματικά, ιδεολογικά στο δικό μας χώρο, στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου, του Κώστα Σημίτη, του Γιώργου Παπανδρέου και του Βαγγέλη Βενιζέλου, αυτοί οι πολίτες αποφασίζουν στις 6 Μαΐου.
Και θέλω, απευθυνόμενη σε αυτούς, να τους καλέσω να σκεφτούν ώριμα, να ξεπεράσουν τις επιφυλάξεις και τους δισταγμούς, να μας στηρίξουν έστω υπό όρους, έστω με θυμό κατά βάθος.
Γιατί δεν υπάρχει άλλη πρόταση, δεν υπάρχει άλλος ασφαλής δρόμος για την έξοδο από την κρίση.
Εσείς που ψηφίσατε ΠΑΣΟΚ το 2009, εσείς που πιστέψατε αλλά διαψευστήκατε. Εσείς ακούστε τον αυτοκριτικό μας λόγο, ασκείστε τη δική σας κριτική αλλά ελάτε και συσπειρωθείτε σε αυτή την τεράστια εθνική προσπάθεια να κρατήσουμε τη χώρα όρθια, να τη βγάλουμε στο ξέφωτο της ελπίδας˝.

 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template