ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

16/3/12

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15-3-2012 στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Ε.Κ. Μεσολογγίου ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Οι επιπτώσεις του μνημονίου στη Δημόσια Υγεία», με βασικούς ομιλητές τον Γ. Μπασκόζο – Α΄ Αντιπρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.) και τον Δημ. Βαρνάβα – Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.). Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναλυτική αναφορά στην κατάσταση στην Δημόσια Υγεία, τις επιπτώσεις από τις ασκούμενες μνημονιακές πολιτικές, την ιδιωτικοποίηση των παροχών δημόσιας Υγείας, τα γενόσημα φάρμακα και την αναγκαιότητα αναβάθμισης της Δημόσιας Υγείας. Αναφέρθηκαν επίσης χαρακτηριστικές περιπτώσεις – όπως στην Αγγλία – που έγινε εκτεταμένο πρόγραμμα συγχωνεύσεων και υπήρξε εκτίναξη του κόστους υγείας αντί μείωσης όπως διατείνεται η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Ταυτόχρονα τονίσθηκε ότι πολιτική επιδίωξη είναι οι καταργήσεις, μέσω των συγχωνεύσεων και ότι αυτό θα συμβεί πολύ σύντομα από 1-1-2013. Στις ανωτέρω προθέσεις εντάσσονται οι καταργήσεις 50 νοσοκομείων σε όλη χώρα και από 132 θα γίνουν 82 τον αριθμό.
Τέλος αναδείχθηκε ότι με κάθε τρόπο πρέπει να συγκροτηθεί μέτωπο προάσπισης της Δημόσιας Υγείας με την συμμετοχή όλων των φορέων, του Δήμου και των πολιτών.
Στην εκδήλωση έκανε παρέμβαση και ο Δημ. Παντέλης – Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, τονίζοντας την δραματική μείωση του προσωπικού, το κτύπημα των κοινωνικών παροχών και του κοινωνικού κράτους και την αναγκαιότητα επιθετικού αγώνα αναβάθμισης των υπηρεσιών Υγείας.
Στο επόμενο χρονικό διάστημα το Ε.Κ. Μεσολογγίου θα εντείνει τις προσπάθειές του για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και την αποτροπή κατάργησης του Νοσοκομείου Μεσολογγίου με παράλληλη ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση της συνολικότερης λειτουργίας του. 
 

Discover Agrinio

Βάλτος

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template