ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

20/2/12

Εργα Μπαλτατζής - Πράσινο Ταμείο

Έργα 6.826.635 ευρώ στην Αιτωλ/νία από το «Αλ. Μπαλτατζής» και το Πράσινο Ταμείο
Θ. Μωραΐτης: «Πολλαπλά οφέλη με στοχευμένες παρεμβάσεις»

Έργα ενίσχυσης των αγροτικών υποδομών, βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων αγροτικών περιοχών αλλά και ανάδειξης των συγκριτικών τους πλεονεκτημάτων , ύψους 4.826.635 ευρώ εντάχθηκαν στο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» 2007 – 2013. Παράλληλα, πιστώσεις δυο εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθούν από το Πράσινο Ταμείο για πυρόπληκτες περιοχές και την ανάδειξη του τείχους της Ι.Π.  Μεσολογγίου.
Ειδικότερα για το πρόγραμμα «Μπαλτατζής» πρόκειται για στοχευμένες παρεμβάσεις  σε έξι δήμους της Αιτωλ/νίας, που ικανοποιούν πάγια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών, αλλά  παράλληλα δίνουν  νέα αναπτυξιακή προοπτική στις περιοχές αυτές.
«Με στενή συνεργασία  και αποτελεσματικότητα, καταφέραμε να εντάξουμε στο «Αλ. Μπαλτατζής», σημαντικά έργα, που αποφέρουν πολλαπλά οφέλη στις περιοχές που θα υλοποιηθούν. Έργα ουσίας, που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, θα δώσουν ώθηση στην αγροτική παραγωγή και θα αναδείξουν τις ομορφιές και την πολιτιστική παράδοση, δίνοντας  έτσι ώθηση και για  ανάπτυξη τουριστικών δραστηριοτήτων. Σε αυτήν την κατεύθυνση, συνεχίζουμε με μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις, που θα προσδώσουν υπεραξία σε αγροτικές περιοχές του νομού  μας  και που θα δώσουν δουλειά και προοπτική ώστε να μείνει ο κόσμος στον τόπο του», τονίζει σε δήλωση του ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Θάνος Μωραΐτης.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ-ΕΡΓΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Να σημειωθεί ακόμη ότι εγκρίθηκε πίστωση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος 1.200.000 ευρώ  για αντιπλημμυρικά έργα ενόψει της νέας  αντιπυρικής περιόδου  στη Μαλεσιάδα  και την  Στάνου του δήμου Αμφιλοχίας από το Πράσινο Ταμείο. Την ευθύνη υλοποίησης των έργων  θα έχει το αρμόδιο δασαρχείο.
Από το Πράσινο Ταμείο και το πρόγραμμα «Απόκτηση και διαμόρφωση ελεύθερων χώρων στις πόλεις» θα χρηματοδοτηθεί και η απαλλοτρίωση χώρων, με στόχο την  ανάδειξη  του ιστορικού τείχους Μεσολογγίου με προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.
Την σημασία των παραπάνω έργων επισήμανε ο υφυπουργός, τονίζοντας: «Οι πυρκαγιές του Αυγούστου του 2011, άφησαν πληγές σε περιοχές του νομού, που οφείλουμε να επουλώσουμε. Σε αυτήν την κατεύθυνση, βρισκόμαστε σε συνεργασία με τους κατά τόπους δήμους και το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε οι παρεμβάσεις που απαιτούνται να είναι αποτελεσματικές και να θωρακίζουν τις πληγείσες περιοχές. Παράλληλα, μέσα από το Πράσινο Ταμείο, εξασφαλίζουμε πιστώσεις για τις απαλλοτριώσεις  χώρων που απαιτούνται ώστε να αναδειχθεί το ιστορικό τείχος του Μεσολογγίου, ένα μνημείο που αποτελεί χρέος μας να προστατέψουμε»
 

Discover Agrinio

Βάλτος

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template