ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

11/2/12

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ ΠΕΝΤΑΟΡΟΦΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για τις ανάγκες στέγασης Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, παραχωρείται με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη, το πενταόροφο κτίριο της οδού Μακρή στο Αγρίνιο, όπου παλαιότερα στεγαζόταν ο Οργανισμός Καπνού.

Το κτίριο θα ανακαινιστεί και θα διαμορφωθεί ώστε Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας που στεγάζονται σε διάφορα ακίνητα στην πόλη του Αγρινίου να μεταφερθούν εκεί και να εξοικονομηθούν έτσι πόροι που σήμερα διατίθενται για μισθώματα. 

Κεντρικός στόχος του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα αλλά και του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Βασίλη Αντωνόπουλου είναι η συνεχής μείωση των δαπανών που αφορούν σε λειτουργικά έξοδα της Περιφέρειας και φυσικά σε μισθώματα για την στέγαση Υπηρεσιών.

«Η παραχώρηση του κτιρίου της οδού Μακρή στο Αγρίνιο, για περίοδο 20 ετών, δίνει μια βαθιά οικονομική ανάσα στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας καθώς θα εξοικονομηθούν αρκετά χρήματα από ενοίκια και άλλες λειτουργικές δαπάνες», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Αντωνόπουλος, σημειώνοντας παράλληλα ότι η συστέγαση Υπηρεσιών στον ίδιο χώρο θα συντείνει και στην βελτίωση της απόδοσης τους. «Πρέπει να τονίσουμε, επίσης, ότι το κτίριο περνάει στην δικαιοδοσία της Περιφέρειας ύστερα από το επίμονο ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα ο οποίος παρενέβη προσωπικά στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και έπεισε με επιχειρήματα για την ανάγκη παραχώρησης», υπογραμμίζει ο κ. Αντωνόπουλος.

Να σημειωθεί ότι από την αρχή του 2011 και έως σήμερα η μείωση στις λειτουργικές δαπάνες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έφτασαν σε ποσοστό 47,7% ενώ ειδικότερα για την καταβολή ενοικίων οι δαπάνες υποχώρησαν κατά το ένα τρίτο, σημειώνοντας μείωση συγκριτικά με το 2010, κατά 36,5%.
 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template